YBS vs. Bilgisayar Mühendisliği

499604

Hectopat
Herkese iyi Sosyaller. Şu an lise son sınıf üniversite sınavına hazırlanan bir öğrenciyim. Eşit ağırlık öğrencisiyim. Yaklaşık 2 yıldır siber güvenlik ile ilgileniyorum. Eşit ağırlık olduğum için PC mühendisliği okuyamıyorum. Sizce YBS mi PC mühendisliği mi?

Abi sen dalga mı geçiyorsun? :D YBS ne kadar yazılım veriyor bilgisayar mühendisliğinin yanında? Aç bak program ve içeriklerine. İnsanlara saçma sapan tavsiye vermeyin.

Aslında dediği abartılı, ancak doğru kısımları da var. Mesela ben bilgisayar mühendisliği mezunuyum, direkt olarak işin development pozisyonlarında elbette mühendislik eğitimi daha iyidir, ancak SAP/ERP, DevOps gibi alanlarda YBS eğitimi işin yazılım tarafı + yönetim tarafını da ilgilendirdiği için daha uygun olduğunu düşünüyorum.

Aslında dediği abartılı, ancak doğru kısımları da var. Mesela ben bilgisayar mühendisliği mezunuyum, direkt olarak işin development pozisyonlarında elbette mühendislik eğitimi daha iyidir, ancak SAP/ERP, DevOps gibi alanlarda YBS eğitimi işin yazılım tarafı + yönetim tarafını da ilgilendirdiği için daha uygun olduğunu düşünüyorum.
Bu arkadaş da YBS Trolü. Formda biraz gezin anlarsınız. YBS övdüğü pek çok konuya denk gelirsiniz. Spamlayın arkadaşı.

Bu arkadaş da YBS Trolü. Formda biraz gezin anlarsınız. YBS övdüğü pek çok konuya denk gelirsiniz. Spamlayın arkadaşı.

Üniversite ve bölüm kısmında gezinmem, YBS bölümünü açıklamam ve iyi bir bölüm olduğunu savunmam beni troll yapmıyor, kaldı ki Gastronomi, Özel Eğitim Öğretmenliği gibi bölümleri de övmüşlüğüm var, ancak yazılımcı olduğum için bildiğim YBS bölümünün iyi bir bölüm olduğumu ifade etmemde nasıl bir sakınca var? Yazdıklarımda yanlış bir şey yok, ayrıca herkese uygun olduğunu, garanti iş imkanı olduğunu falan da vaad etmiyorum, sadece yazılıma ilgisi olan adaylar için öneriyorum. Ayrıca önerimi de bir kaynağa göre yapıyorum, sallamıyorum. Bence öncelikle sen yazdıklarımı düzgünce oku, boşa sallayıp beni hedef göstermeye çalışma. Neden bir bölümün trollüğünü yapayım, bana kazanç mı sağlayacak?

Herkes fikirlerini dile getirmekte özgürdür. Eşit ağırlıkta YBS'nin yanında hukuk bölümü de var ve eşit ağırlıktaki öğrencilerin birçoğu son yıllarda YBS'yi önceliyor diye bu arkadaş buna kızmış sanırım. Ancak herkesin fikirlerine saygı duyması gerektiğini anlar umarım. Bana göre YBS çok önemli bir bölümdür sana göre farklıdır. Bunlar kişisel tercihlerdir. E tabii ki yurt dışı açısından YBS olağanüstü bir yerdedir hukuk pek öyle değildir. Her ülkenin hukuku farklıdır vb. ancak elimizden geldiğince Online bir platfromda bilgi alışverişi yapıyoruz. Gereksiz ithamlara gerek yok. Herkes ilgili olduğu konulara cevap yazabilir.

Herkes fikirlerini dile getirmekte özgürdür. Eşit ağırlıkta YBS'nin yanında hukuk bölümü de var ve eşit ağırlıktaki öğrencilerin birçoğu son yıllarda YBS'yi önceliyor diye bu arkadaş buna kızmış sanırım. Ancak herkesin fikirlerine saygı duyması gerektiğini anlar umarım. Bana göre YBS çok önemli bir bölümdür sana göre farklıdır. Bunlar kişisel tercihlerdir. E tabii ki yurt dışı açısından YBS olağanüstü bir yerdedir hukuk pek öyle değildir. Her ülkenin hukuku farklıdır vb. ancak elimizden geldiğince Online bir platfromda bilgi alışverişi yapıyoruz. Gereksiz ithamlara gerek yok. Herkes ilgili olduğu konulara cevap yazabilir.

Katılıyorum hocam. Ayrıca bir bölümün trollüğünü yapmanın anlamı yok ki. Sonuçta bu bölümü okuyanlar gelecekte büyük oranda işin yazılım tarafında çalışacak, ve gelecekte aynı sektörü paylaşacağız. Mantıken arkadaşın dediğinin aksine trollük yapacaksak bölümü kötüleyip rakip elememiz lazım. Bir bölümün puanının yükselmesinin sebebi burada iki kişinin olumlu şeyler yazması ile değil, mezunlarının geldiği konum ile açıklanır, YBS bölümü mezunlarının ne işler yaptığını merak eden, bölümü seçmeyi düşünen arkadaşlar LinkedIn üzerinden kısa bir araştırma ile mezunlara ulaşabilir, bu zor bir şey değil. İş istihdamı ve aylık ortalama kazanç konusunda evet Hukuk ve Psikoloji gibi iyi kabul gören bölümler dahil olmak üzere çoğu eşit ağırlık bölümünün üstünde, merak eden TÜİK Yükseköğretim İstihdam Göstergeleri raporunu açıp inceleyebilir, yani veriler de destekliyor zaten yazdıklarımı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı