YBS vs. Yazılım mühendisliği

tobias boon

Centipat
Daha fazla  
Boğaziçi, Marmara, İstanbul gibi üniversitelerde YBS okumak mı, yoksa kötü bir üniversitede yazılım/bilgisayar mühendisliği okumak mı daha iyidir? (yazılım üzerine kariyer inşa etmek isteyen biri için)

Amaç yazılım üzerine kariyerse, yazılım mühendisliği. YBS biraz daha işletmenin bilgisayar versiyonu gibi. Yazılım temel olarak öğrenirsin yine ama mühendislik diplomasının yerini tutar mı onu da düşünmek gerek.

hocam burda üniversitede önemli değil midir? Köklü üniversitelerden mezun bir ybs mezunu kendini ekstra geliştirse hatta üzerine yazılım veya pc mühendisliğiyle yüksek lisans yapsa yine de herhangi bir üniversitede mühendislik okumuş biriyle eş değer olamaz mı veya önüne geçemez mi sektörde?

Bu tam olarak öyle değil. Alaylı arkadaşlarım var mesela, bilgisayar mühendisliğinden mezun olmuş birinden daha çok kazanıyorlar, aynı şirkette. Yazılımda yaptığınız projeler, okuduğunuz üniversiteden daha kıymetli. YBS'den mezun olup, yüksek lisans yapmak biraz süreci uzatmak gibi.

Yönetim bilişim sistemleri mi, yazılım mühendisliği mi? Şu konuda YBS okuyan bir kullanıcının yanıtını da inceleyebilirsin.

ben aslında yazılım mühendisliği okumak istiyordum. Fakat fizik ve kimyada iyi değilim. Seneye de sınava gireceğim. Acaba sayısaldan ilerleyip 1 2 sene mezuna kalmayı göze alıp kötü de olsa bir yerde yazılım mühendisliği mi okusam ya da eşit ağırlıktan gidip köklü bir üniversitede ybs mi okusam diye düşünüyorum. Eşit ağırlık alanında iyiyim o yüzden güzel bir üniversitede ybs yi kazanacağıma dair inancım var. Sizce ne yapmalıyım? Siz olsanız ne yapardınız bu durumda?

Ne yapardınız değil. Yaptım zaten. Düşük puanlı bir üniversitede Yazılım Mühendisliği okuyorum. Lefke Avrupa Üniversitesinde, Kıbrıs'ta.
peki kıbrıs ve üniversite için ne diyebilirsiniz? kıbrıs'ın imkanları, ortamı, üniversitenin eğitimi ve imkanları vs. nasıl?

peki kıbrıs ve üniversite için ne diyebilirsiniz? kıbrıs'ın imkanları, ortamı, üniversitenin eğitimi ve imkanları vs. nasıl?
Eğitimi fena değil. Ancak imkanlar kötü. Eğer paran yoksa, maddi durumun ortalamaysa, pasif bir hayatın oluyor. Çalışman gerekiyor. Fazlasıyla pahalı. Ortam olarak da ben biraz daha sakin bir alandayım.

Eğitimi fena değil. Ancak imkanlar kötü. Eğer paran yoksa, maddi durumun ortalamaysa, pasif bir hayatın oluyor. Çalışman gerekiyor. Fazlasıyla pahalı. Ortam olarak da ben biraz daha sakin bir alandayım.
Peki yazılım sektörü açısından nasıl? Staj vs. için özellikle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…