YDS Gibi Sınavlara Giriş İçin Ödenen Ücretler

• Konuyu başlatan Jira
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 16
  • Görüntüleme 983
Makaleler
24
Yer
İstanbul
YDS gibi sınavlardan alınan ücretler hakkında ne düşünüyorsunuz? YDS'ye girecek bir kişi 120 TL sınav ücreti ödemek zorunda. Bu durum E-YDS'de de 200 TL'dir günümüz için. Yılda 3 kez yapıldığını düşünürsek, nereden baksan iyi gelir elde ediliyor sadece buradan.

E-YDS'yi katmadan, sınava girdiğinde 1 adet silgi, kalem ve kitapçık dışında bir şey almıyorsun. Ve bunların karşılığı kişi başı 120 TL :)

Bu ülkede bir yerlere ulaşmak için girdiğimiz sınavlara bile fahiş fiyatlar ödüyoruz. Kaldı ki vergileri, akaryakıt zamlarını konuşalım...

Aynı durum üniversite sınavı, ÜDS gibi sınavlar için de geçerlidir. Hepsini tek tek saymayalım.

Aklıma Ekşi Sözlük entrylerini getirdi bu başlık nedense. Bence bu ücretin alınması gerek. Sonuçta her yıl sınava giren insanlar var, mezuna kalanlar var.

Öğrencilerin ulaşım kartını yenilemek için 5 TL isteyen kişilerden her şey beklenir. Zaten çocuğun cebinde kaç para var? Bırak o da öğrencinin cebinde kalsın. Öğrencinin parasında bile gözleri var.

Zaten sınavlar aşırı pahallı. Makul fiyatta olsa bir şey demem fakat fiyatlar çok yüksek. Üniversite sınavı 100 TL. Yahu biraz halkı düşünün. Bir zahmet bu işlerden kazanç sağlamayın ya. Zaten bir ton vergi ödüyoruz.

Bütün sistem halkın cebinden nasıl daha fazla para alırız şeklinde. Bir kere de bizim yararımıza bir şey olsun.

Gözlemciler, soruları hazırlayanlar vb. dersek normal bence.
Diğer taraflardan aldıkları haksız vergilerle, zamlarla öderler bunları da. Onlara koymaz bu çalışanların maaşı.

Herkesin durumu iyi değil. Ben 2 test kitabı alabilmek için haftasonu 12-13 saat eşek gibi çalışanları da tanıdım. Öğrenci o kadar çalışacak çalışacak, hadi dostum o kadar çalıştın, şimdi su sınav parasını da ver gir sınavına diyecek birisi. Vicdansızlıktır diyorum.

Çok refah, halkı bolluk içinde bir ülkeymişiz gibi bir de ottan, ... sebepler için bu ücretlerin istenmesine ok nasıl diyebiliyorsunuz zihnim anlamıyor.

Diğer taraflardan aldıkları haksız vergilerle, zamlarla öderler bunları da. Onlara koymaz bu çalışanların maaşı.

Herkesin durumu iyi değil. Ben 2 test kitabı alabilmek için haftasonu 12-13 saat eşek gibi çalışanları da tanıdım. Öğrenci o kadar çalışacak çalışacak, hadi dostum o kadar çalıştın, şimdi su sınav parasını da ver gir sınavına diyecek birisi. Vicdansızlıktır diyorum.

Çok refah, halkı bolluk içinde bir ülkeymişiz gibi bir de ottan, ... sebepler için bu ücretlerin istenmesine ok nasıl diyebiliyorsunuz zihnim anlamıyor.
O haksız vergiler olmasa ülke batar. Devleti savunduğumu sanmayın, ben de şikayetçiyim ama gerçek bu. Eğer alkol ve sigaradaki vergiler azalırsa ülkenin durumu Venezuela gibi olur.

Açıkçası milleti soyduklarını düşünüyorum bu yıl iki sınava gircem 200 lira para ödedim. Hadi ben buldum bir şekilde ama bu parayı bulamayacak öğrenci çok bu ülkede halkı hiç düşünmüyolar zamlara vergilere bir şey demiyorum ülkenin durumu ortada çünkü ama sınav ücretleri çok pahalı gerçekten.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı