YDS kursu önerisi

Gokhan Bird

Hectopat
Merhaba. İstanbul'da yaşıyorum ve şu anda üniversite 1. sınıf öğrencisiyim. Atanabilmem için YDS'den en az 70 puan almam gerekiyor. Mezun olmadan bu sınavı geçmek istiyorum. Şu anda İngilizce seviyem A2 düzeyinde. Beni temel seviyeden alıp YDS'de 70 ve üzeri puan aldırabilecek Online veya yüz yüze bir kurs öneriniz var mı?

@Teru hocam siz gitmişsiniz galiba.

İstnabul'da elbette iyi kurslar bulursunuz diye düşünüyorum fakat ben online olarak bu siteden aldım: ydstime.com | Online YDS-YÖKDİL-YDT Kursu
Tabii ben aldığımda yıl 2023'tü ve paket fiyatı 4500 TL mi neydi. Şimdi fiyat performans olduğunu düşünmüyorum ama yine de yüz yüze kurslardan ucuza geliyor. Asenkron olduğu için canlı ders son haftalara kadar yok, son haftalar da soru çözümü yapıyordu.

Haftalık olarak gönderilen kitaplardan ödevler veriliyor ve onu yapıyorsunuz. Haftalık olarak ne izleyeceğiniz söyleniyor ve onu izliyorsunuz. Planlı programlı gidebilirim diyorsanız size uygun olur ama günde 3-4 saat ayırıyordum ben çünkü her soruyu hiçbir şeyi atlamadan çalıştım ve kelime eksiğim olduğu için bu kursu aldığımdan kelimeleri çok yoğun şekilde çalıştım. Gramer konusunda kafamın karıştığı "I could have been" gibi cümleleri de bayağı iyi öğrendim. Önceden yüz yüze kursa gitmiştim (lisede) fakat bu kadar iyi oturtamamıştım. Gramere boğmuyor, kısaca anlatıyor diyebilirim. Kelime çalışması önemli. Soru çözümlerine de çok önem veriliyor.

Ben en azından B1-B2 seviyeyseniz almanızı önerirdim bu kursu çünkü A2 için bence biraz zor kaçabilir. Ekstra anlamak için çaba gerekir. Benim seviyem iyiydi, üniversiteyi de İngilizce okuyup bitirip bu kursu almıştım zaten. Benim önerim bu kursu en azından biraz bu sene kendi çabanızla B1 seviye videoları izleyip yazın boş vaktiniz varken almanız olabilir. Yazın yoğun şekilde çalışacak vaktiniz olduğunda daha faydalı olur hem. Odaklanırsınız. O zamana kadar İngilizce içerik tüketerek ve gramer ile kelime bilginizin üstüne koyarak gidin. Sınavda bunlar önemli çünkü.

Özellikle İngilizce okuma yapmanız gerek. Bence yaza kadar şunun gibi bir kitaptan ilerleyin: https://www.modadilyayinlari.com/passagework-yds-yokdil-on-hazirlik-1-2-3

Ben bu kitabı da faydalı bulmuştum. İçinde 90 parça ve kelimeler var. Gramer de öğretiyor biraz. Çok pahalıymış şu an maalesef. Yine de bu biterse 4-5-6'sı da var. Onlar daha zor.

Dediğim gibi, yaza kadar okuma ve B1 bitirme odaklı gidip yazın boş vaktinizde öbür bahar için kurs alın çalışın derim. Unutmamak için sıkı sıkı çalışmalısınız.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı