Yds'ye nasıl çalışılır?

Boromir

Hectopat
Katılım
15 Ocak 2017
Mesajlar
137
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Selam, bildiğimiz gibi salgın nedeniyle okullar kapandı ve tekrar taa eylül'de açılacak. Ben de bu sene 11. sınıf dil bölümündeydim. Okullar kapanınca çalışmalarımız da durdu. Okul zamanında hocamız konu anlatırdı, bir sürü notlar alırdık, ödev yapardık ve test çözerdik fakat şimdi kaldık ortada. İngilizce'ye nasıl daha verimli çalışabileceğim hakkında sizlerle fikir alışverişi yapmak ve tavsiyeler almak istedim.

Şimdi bizim sene başında aldığımız bir set var, içeriği konu anlatımı ve testlerden oluşuyor. Bir de derslerde deftere konu anlatımı yazdığımız ayrı bir kaynak var. Ben normalde defterimi açıp en baştan sona doğru konuları okuyup tekrar ederdim veya YouTube'dan konu anlatımı dinlerdim. Daha sonra setten çıkarıp rastgele bir test çözerdim. Ama nasıl diyeyim bu çalışma tarzından tam verim alamadığımı hissediyorum. Bir şeyler eksik gibi. Bir de test çözerken çabuk sıkılıyorum. İngilizce'de zayıf noktam kelime ezberleme. Çok küçük bir kelime dağarcığım var, kelime ezberlediğimde de çoğunu unutuyorum. Durum böyle arkadaşlar, bu yaz sıkı çalışıp 12. sınıfı sadece test çözerek geçirmeyi planlıyorum. Değerli tavsiyelerinizi ve düşüncelerinizi bekliyorum. Afiyette kalın.
 
Selam, ben de dilciyim. Dediğin set sanırım Yds Publishing'den bir set. Sınav maalesef sadece test olduğu için doğrudan etki için sadece test çözebiliyoruz. Tabii ki test çözerken sıkılabilirsin. Ama bunda setinin zorluğu da önemli. Bana setinin ismini söylersen sana yardımcı olmaya çalışacağım.
 
Ben 19 Mayıs Anadolu lisesindeyim. Setinizi yanlış tahmin etmişim. Linki vermişsiniz de ben kaçırmışım. Dilko olduğu için biraz zordur diye tahmin ediyorum. Ben de sizin okulunuzu merak etmedim değil.

Yani sıkılmamız normal. Artık kim daha çok alıştıysa o bir adım önde.

*Kendinizi bu duruma alıştırmaya çalışmanızı tavsiye ediyorum.
*Pomodoro çalışma tekniğini kullanabilirsiniz.
*Ders çalışmaya ara verdiğinizde çalıştığınız ortamdan uzaklaşmalısınız. Bir hocam söylemişti. Beyin tam dinlenmiyormuş.
*Odayı sık sık havalandırın.
*Arka bahçeniz falan varsa bir çıkın, hava alın.
*Özlem de sıkılmanıza etki edebilir. Hocanızla ders yapmanızı tavsiye ediyorum.

Herkesin öğrenme şekli farklı ama hadi kelime ile ilgili de tavsiyede bulunayım:

*Eğer boş zamanınız çoksa ve eğlenmek istiyorsanız kelime kartları oluşturabilirsiniz.
1. Kelimenin Türkçesi ve İngilizcesini yazın.
2. Üstüne isterseniz resim çizin ya da yazıcınız vardır ve yazdırabilirsiniz.
3. O kelimeyi bir ya da birden fazla cümlede kullanın.
5. Akabinde bu kelime kartlarını görebileceğiniz yerlere bir bant yardımıyla yapıştırabilirsiniz.

Aklıma gelen bunlar. Daha fazla yardımcı olmamı istiyorsanız soru sormaya devam edebilirsiniz.
 
Öncelikle tavsiyelerin için teşekkür ederim. Şimdi normalde kalkıp çalışasım gelmiyor ama birkaç gün ard arda çalıştığımda çalışmaya alışıp düzenli olarak çalışıyorum. İpin ucunu kaçırmamak gerekiyor. Po*no diye okudum ilk başta Pomodoro çalışma tekniğini de öğrenip denerim. Online derslere de uyku düzenim elverdikçe katılmaya çalışıyorum. Kelime ezberleme tavsiyeniz aslında benim için en iyi yöntem. Siz de söyleyince daha iyi anladım bunu. Hocamız bize aynı dediğiniz gibi kelime kartları vermişti Türkçe-İngilizce. Onları 10-15 kere tekrar bile etmeden baka baka öğrenmiştim hepsini. Sanırım kelimeleri böyle ezberlemeliyim. Şu anlık aklıma gelen başka bir soru yok, tekrardan çok teşekkür ediyorum. Bu arada Tayfur Bayar'da okuyorum.
 

Geri
Yukarı