Oyun ve gündelik İngilizceyle sınava girdiğinizde maalesef pek bir şey yapamazsınız. Sınavın büyük bir kısmı bilgiden ve kurallardan oluşuyor. Örneğin bazı sorularda boşluğu doldururken ya da çeviri yaparken bu kuralları bilmeniz gerekiyor yoksa farklı yerlere sürükleniyorsunuz. Yani kitap ağırlıklı çalışmanız işinize çok yarayacaktır, zaten sayısal bilginizle (temel matematiğinizin iyi olduğunu varsayıyorum) birçok dilcinin önünde oluyorsunuz. Bölümünüz puan olarak doğuda okumayacaksanız iyi puan istiyor bu yüzden kitap olarak ELS Inside and Out harika olacaktır, içinde olmayan grammar bilgisini bulamazsınız ama bayağı zorlayıcıdır da. Bu grammar kitabının yanında aynı yayınevinin reading kitabını da öneririm, çözerken yaptığınızı sanarsınız ama küçük detaylardan yanlış yapılır başta, böyle böyle diğerleri size çerez gibi gelir. (Reading yapmak kelime haznenizi de geliştirecektir, başta hiç anlamıyorsanız sözlük kullanabilirsiniz ama sonradan sözlüksüz anlam çıkarmaya çalışmalısınız ve bir de okurken bazı kalıplara alışacaksınız, cloze testlerde çok işe yarıyor.) Bu iki zor kitap dışında dil sınıfında kullandığımız YDS Publishing var. Denemeleri bana göre sınava yakındı ve testlerindeki sorular ve kelimeler çok güzeldi, bu yayınevini de öneririm ama alacaksanız seviyesine dikkat edin. Ek olarak Akın Dil'in kitaplarını dershaneden kullanan arkadaşlarım vardı, birkaç testine bakma şansım olmuştu. Onlar da çok güzeldi, ona da bakabilirsiniz. Çoğu kişi severdi ve hatta okulu bize yakın diye Dilko Yayıncılık çok önerilirdi ama testlerini ben pek sevmiyordum. Testlerde birkaç zorlayıcı soru oluyordu onun dışında çok temel ve sanki tatmin etmeye yönelikti. Kelime kitabı güzeldi ve denemeleri sınava yakın gibiydi; bu ikisini diğerlerinden sonra bir kaynağınız yoksa önerebilirim. Kitap bilgim benim maalesef bu kadar. Bunun dışında çalışma programı oluşturmanız çok önemli. Bu programı bir deneme çözüp belirleyebilirsiniz çünkü 20 net yapan birinin 70 net yapan birinin çalışma programında çalışması pek işe yaramayacaktır. Çalışma programınıza bol bol deneme ve reading ekleyin, ikisinin de getirisini zamanla göreceksiniz.