YDT için tercihler nasıl yapılmalı?

Dexter Vex

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD RYZEN 5 5600 @ 4.40 GHz | MSI RTX 2060S @ 8 GB | 16 GB 3600 MHZ DDR4 RAM | 128 GB M2 SSD | 1.5 TB HDD
Herkese selamlar. Dil sınıfı öğrencisiyim. YDT sınavına girdim. Belki çok iyi bir sonuç yapmadım ama tavsiyelerinize ihtiyacım var. Dil sıralamam 48 bin. Ne yapacağım bilmiyorum çok karasızım. Elim kolum bağlı kaldım. Tercihlerimi ortalama gidilebilecek yerlere göre yaptım. Mezuna mı kalmalıyım yoksa gitmeli miyim? Yada Hataya gidip yatay geçişle uğraşmak mantıklı mı? Ne olur bana birazcık da olsa yardımcı olun. Sorularınıza sonuna kadar açığım.

1722589003143.png

@333365 hocam buyurun açtım konuyu.

Son düzenleme:
DTCF mezunuyum güzel kardeşim her türlü kafandaki soru işaretini seve seve gidermek isterim. Beni lütfen yanlış anlama ama 48K bir dil öğrencisi için iyi bir sonuç değil. Bunu seni üzmek için söylemiyorum dürüst olmazsam sana yardım etmiş de olmam çünkü. Bu adı geçen okulların hiçbirinde mutlu olmazsın. Bir de biz dil öğrencisiyiz bizim için Erasmus çok önemli. Erasmus'a gideceğinde kontenjan, hibe gibi sorunları yaşamaman için güzel bir üniversite okuman lazım (bazı okulların direkt Erasmus ile anlaşması bile yok) Mezuna kalıp DTCF havasını solumanı çok isterim ve bunu yapabileceğine de eminim. 1 yılından çekinip 4 yılını çöpe atmanı hiç istemiyorum. Yatay geçiş gibi prosedürlerle de başını ağrıtma. Sancılı süreç o süreçler. Sen kahveni iç dersini çalış kafan rahat bir şekilde.

Kendimden bahsetmeyi sevmediğim için çok kendi tecrübelerime girmeyeyim fakat akademik hayatta gözün varsa televizyonda gördüğün, hayranlık duyduğun hemen hemen bütün akademisyenlerin yolu mutlaka bizim fakülteye düşer. Hepsiyle tanışıp networkünü geliştirmen oldukça mümkün diyeyim :) Erasmus gidersin gitmezsin önemsizdir belki senin için fakat bu söylediğim son maddenin kıymetini okulunu bitirince anlayacaksın. DTCF olmaz başka bir okul olur dikkat etmen gereken şey okulunun iyi olması. Okulun iyiyse şartları da iyidir. Ama kötüyse dümdüz okursun, 4 yıllık bir dil kursuna gitmiş gibi hissedersin.

Son olarak dil konusunda sadece İngilizce düşünme, başka dillere de yönelebilirsin. Bir dilin az kullanıcısı olabilir, iş potansiyeli yok gibi görebilirsin ama o dili öğrendiğinde Dışişleri için, vize şirketleri için bulunmaz bir insan olabilirsin. Mesela İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünün olmadığı üniversite yok gibi. Bu durumda her yıl okulların verdikleri mezunları düşün. Bir de İspanyolca'dan mezun olacakları düşün (yanlış hatırlamıyorsam 5-6 tanedir okul sayısı). Düz mantık ile düşünürsek zaten dil öğrencisi olduğun için İngilizce tanışıklığımızın olduğu bir dil. Sen başka bir dil bölümünden mezun olduğunda en az 2 dili bilerek mezun olacaksın, İngiliz dili okuyanlar İngilizce ile kalacak (başka dil öğrenmek için şahsi gayretleri yoksa). Bu paragraf tamamen akıl vermeye giriyor o nedenle umursamayabilirsin ama düşünmeni de çok isterim burada yazdığım şeyin fikrini. Kafana yatarsa da üniversitelerin özel durumlarını kontrol etmeyi unutma. Bazı okullar herhangi dil için İngilizce sınav sonucuna göre alabilirken bazıları yalnızca o dilin sınavını istiyor (Alman tercümanlık istiyorsan sınav da Almanca olmalı gibi.)

Öncelikle ne okumak istiyorsunuz? Bunu kafanızdan belirlediniz mi? Bu tercihlerinizin arasından 4. sıradaki gelir muhtemelen. Eğer farklı bir dil düşünüyorsanız da Almanca da olabilir.

Dtcf mezunuyum güzel kardeşim her türlü kafandaki soru işaretini seve seve gidermek isterim. Beni lütfen yanlış anlama ama 48k bir dil öğrencisi için iyi bir sonuç değil. Bunu seni üzmek için söylemiyorum dürüst olmazsam sana yardım etmiş de olmam çünkü. Bu adı geçen okulların hiçbirinde mutlu olmazsın. Bir de biz dil öğrencisiyiz bizim için Erasmus çok önemli. Erasmus'a gideceğinde kontenjan, hibe gibi sorunları yaşamaman için güzel bir üniversite okuman lazım (bazı okulların direkt Erasmus ile anlaşması bile yok) mezuna kalıp dtcf havasını solumanı çok isterim ve bunu yapabileceğine de eminim. 1 yılından çekinip 4 yılını çöpe atmanı hiç istemiyorum. Yatay geçiş gibi prosedürlerle de başını ağrıtma. Sancılı süreç o süreçler. Sen kahveni iç dersini çalış kafan rahat bir şekilde.

Öncelikle yazınız için teşekkür ederim. Evet 48k iyi bir sıralama değil, mezuna kalırsam en az 20k ileri çekebileceğimi de biliyorum. Ancak ailemle bunu yapamam. 3 kardeşim var ve ben bu sene bile yolun sonun zor gördüm çok bunaltıyorlar. Babam ile mezun işini konuştuğumda ise başta sıcak bakıyordu, sonrasında birkaç arkadaşıyla konuşmuş babamı kötü etkilemişler işte çok zor oluyor çocuk çok yıpranıyor, o psikolojiyle ya sıralamayı azaltamazsa gibisinden. Uzun lafın kısası mezun yolu gerçekten zor görünüyor benim için.

Kendimden bahsetmeyi sevmediğim için çok kendi tecrübelerime girmeyeyim fakat akademik hayatta gözün varsa televizyonda gördüğün, hayranlık duyduğun hemen hemen bütün akademisyenlerin yolu mutlaka bizim fakülteye düşer. Hepsiyle tanışıp networkünü geliştirmen oldukça mümkün diyeyim :) Erasmus gidersin gitmezsin önemsizdir belki senin için fakat bu söylediğim son maddenin kıymetini okulunu bitirince anlayacaksın. Dtcf olmaz başka bir okul olur dikkat etmen gereken şey okulunun iyi olması. Okulun iyiyse şartları da iyidir. Ama kötüyse dümdüz okursun, 4 yıllık bir dil kursuna gitmiş gibi hissedersin.

Evet dediğiniz gibi Erasmus bizim bölümümüz için gerçekten hayati önem taşıyor. Dediğiniz şeyi anladım, iyi bir okul her şeye kapıyı açıyor. Ama maalesef durum dediğim gibi. Bu sırlamada Erasmus'u olan gitme imkanım olan gıbtu var çünkü deprem kontenjanı var. Eğer gideceksem universite tavsiyeniz ne olurdu?

Son olarak dil konusunda sadece İngilizce düşünme, başka dillere de yönelebilirsin. Bir dilin az kullanıcısı olabilir, iş potansiyeli yok gibi görebilirsin ama o dili öğrendiğinde dışişleri için, vize şirketleri için bulunmaz bir insan olabilirsin. Mesela İngiliz dili ve edebiyatı bölümünün olmadığı üniversite yok gibi. Bu durumda her yıl okulların verdikleri mezunları düşün. Bir de İspanyolca'dan mezun olacakları düşün (yanlış hatırlamıyorsam 5-6 tanedir okul sayısı). Düz mantık ile düşünürsek zaten dil öğrencisi olduğun için İngilizce tanışıklığımızın olduğu bir dil. Sen başka bir dil bölümünden mezun olduğunda en az 2 dili bilerek mezun olacaksın, İngiliz dili okuyanlar İngilizce ile kalacak (başka dil öğrenmek için şahsi gayretleri yoksa). Bu paragraf tamamen akıl vermeye giriyor o nedenle umursamayabilirsin ama düşünmeni de çok isterim burada yazdığım şeyin fikrini. Kafana yatarsa da üniversitelerin özel durumlarını kontrol etmeyi unutma. Bazı okullar herhangi dil için İngilizce sınav sonucuna göre alabilirken bazıları yalnızca o dilin sınavını istiyor (alman tercümanlık istiyorsan sınav da Almanca olmalı gibi.)

Bu dediğiniz bir aklımı kurcaladı aslında. Hacettepe Almanca öğretmenliği geliyor ne düşünürsünüz?

Öncelikle ne okumak istiyorsunuz? Bunu kafanızdan belirlediniz mi? Bu tercihlerinizin arasından 4. sıradaki gelir muhtemelen. Eğer farklı bir dil düşünüyorsanız da Almanca da olabilir.

Hocam ya dil edebiyat ya da tercümanlık okumak istiyorum. Tahminimce 2. sıradaki gelir çünkü deprem kontenjanı var. Bu arada deprem bölgesindeyim onu da göz önünde bulundurursak iyi olur.

Son düzenleme:
Depremzede kontenjanınız varsa 1 ya da 2. tercihinizden birisi gelecektir.

Öncelikle yazınız için teşekkür ederim. Evet 48k iyi bir sıralama değil, mezuna kalırsam en az 20k ileri çekebileceğimi de biliyorum. Ancak ailemle bunu yapamam. 3 kardeşim var ve ben bu sene bile yolun sonun zor gördüm çok bunaltıyorlar. Babam ile mezun işini konuştuğumda ise başta sıcak bakıyordu, sonrasında birkaç arkadaşıyla konuşmuş babamı kötü etkilemişler işte çok zor oluyor çocuk çok yıpranıyor, o psikolojiyle ya sıralamayı azaltamazsa gibisinden. Uzun lafın kısası mezun yolu gerçekten zor görünüyor benim için.

Evet dediğiniz gibi Erasmus bizim bölümümüz için gerçekten hayati önem taşıyor. Dediğiniz şeyi anladım, iyi bir okul her şeye kapıyı açıyor. Ama maalesef durum dediğim gibi. Bu sırlamada Erasmus'u olan gitme imkanım olan gıbtu var çünkü deprem kontenjanı var. Eğer gideceksem universite tavsiyeniz ne olurdu?

Bu dediğiniz bir aklımı kurcaladı aslında. Hacettepe Almanca öğretmenliği geliyor ne düşünürsünüz?

Hocam ya dil edebiyat ya da tercümanlık okumak istiyorum. Tahminimce 2. sıradaki gelir çünkü deprem kontenjanı var. Bu arada deprem bölgesindeyim onu da göz önünde bulundurursak iyi olur.

Hocam siz diyince fark ettim bende Hacettepe'nin Almanca öğretmenliği niye bu kadar düşük? Acaba YDT'de Almanca sınavına mı girmek zorunlu.

Hocam siz diyince fark ettim bende Hacettepe'nin Almanca öğretmenliği niye bu kadar düşük? Acaba YDT'de Almanca sınavına mı girmek zorunlu.
1722791226198.png

Evet hocam sizin dediğiniz gibiymiş. :D

Technopat Haberler

Geri
Yukarı