YDT Nasıl Çalışılmalı?

Travis_Bickle

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Radeon XFX RX6400 4gb GPU, AMD Ryzen 5 4500 CPU, 8+8 3000'lik DDR4 Ram, 650w 80+ PSU, Rampage Membran Klavye, AOC GM500 Mouse, AOC 24G2SP Monitör, Samsung SyncMaster 932NWE Plus 8000:1 5 ms İkinci Monitör, Rampage Kulaklık
Meslek
Öğrenci
11.Sınıfım. Hafta içi bir gün TYT Matematik + Diğer TYT derslerinden biri, bir gün TYT Türkçe + Diğer TYT derslerinden biri şeklinde çalışmayı düşünüyorum. Bunların yanında her gün İngilizce de çalışacağım. YDT için nasıl çalışılmalı? İngilizce müzik dinlemek, kitap okumak, film izlemek, gramer çalışmak yeter midir?

Önce dil bilgisinde zamanları iyice öğren ki İngilizce geçmişin varsa bu çok uzun sürmez. Daha sonrasında kendine YDT'de en çok çıkan kelimeler için bir kelime listesi bul ve sana tavsiyem günde 10 kelime bir ay boyunca falan öğrenmeye başla. -Çok daha fazlası olmasına gerek yok- Bu kelimelerle -çok saçma olmayanlarla- cümleler falan kur, iyice pekiştir çünkü kelime bilgisi en zor şey bence bu sınavda, eğer derece yapacaksan. Bunu yaparken de grameri de toplamışken İngilizce test kitapları falan çöz çok zor olmayanından, eğer altyapın yoksa. 2 ay civarı böyle gittikten sonra da tamamen sınav moduna gir ve YDT denemeleri çöz, normalde direkt deneme öneririm çünkü sınav sorularının formatını çalışmak bile yeterli olabilir çözmen için -küçük hileleri var çoğu soru tipinin- ama bence okuduğunu anlarsan hileye de gerek kalmaz. 2 ay civarı bu altyapıya verdikten sonra en az 5 ay deneme çözülmeli, o zaman sımsıkı girersin bu sınava. Ha bir de deneme çözerken çok takıldığın soru tiplerini geçip kolayları hallet, zor olanlarında dediğim gibi bir hilesi oluyor zaman kazanmak için. Tüm soruyu okumak yerine belirli bir kısmı okumak bile yetiyor çoğu zaman. Yani ben girdiğimde öyleydi. -Sana balinalar hakkında 8 cümle vermiş ama sadece bir tanesi önemli mesela, direkt şıklara bakardım öyle olunca ve metinden o cümleyi seçerdim. Soruysa bu cümlede ne anlatılmak istenmiş, hangi şık anlatılana en yakın gibi şeylerdi mesela; bayağı zaman tasarrufu.-

Kesinlikle soru tiplerine hakim olmak gerekir. İngilizce müzik, kitap vb. dediklerini uygula ama sonra da sınav senesi çokça deneme çöz kesinlikle.

Sınav senesine kadar bilgi birikimi daha sonra da soru tarzı ve bol soru ile pratik diyorsunuz yani.

Önce dil bilgisinde zamanları iyice öğren ki İngilizce geçmişin varsa bu çok uzun sürmez. Daha sonrasında kendine YDT'de en çok çıkan kelimeler için bir kelime listesi bul ve sana tavsiyem günde 10 kelime bir ay boyunca falan öğrenmeye başla. -Çok daha fazlası olmasına gerek yok- Bu kelimelerle -çok saçma olmayanlarla- cümleler falan kur, iyice pekiştir çünkü kelime bilgisi en zor şey bence bu sınavda, eğer derece yapacaksan. Bunu yaparken de grameri de toplamışken İngilizce test kitapları falan çöz çok zor olmayanından, eğer altyapın yoksa. 2 ay civarı böyle gittikten sonra da tamamen sınav moduna gir ve YDT denemeleri çöz, normalde direkt deneme öneririm çünkü sınav sorularının formatını çalışmak bile yeterli olabilir çözmen için -küçük hileleri var çoğu soru tipinin- ama bence okuduğunu anlarsan hileye de gerek kalmaz. 2 ay civarı bu altyapıya verdikten sonra en az 5 ay deneme çözülmeli, o zaman sımsıkı girersin bu sınava. Ha bir de deneme çözerken çok takıldığın soru tiplerini geçip kolayları hallet, zor olanlarında dediğim gibi bir hilesi oluyor zaman kazanmak için. Tüm soruyu okumak yerine belirli bir kısmı okumak bile yetiyor çoğu zaman. Yani ben girdiğimde öyleydi. -Sana balinalar hakkında 8 cümle vermiş ama sadece bir tanesi önemli mesela, direkt şıklara bakardım öyle olunca ve metinden o cümleyi seçerdim. Soruysa bu cümlede ne anlatılmak istenmiş, hangi şık anlatılana en yakın gibi şeylerdi mesela; bayağı zaman tasarrufu.-

Sağolun teşekkür ederim.

Evet asıl olay bu ama altyapı yoksa biraz onu da toplayıp başla yoksa afallarsın, çok saçma içeriğe sahip sorular olacak çünkü.
Doğru hocam siz daha detaylı yazmışsınız, katılıyorum. Konu sahibine kelime ezberleme konusunda uygulama olarak Anki isimli uygulamayı öneririm kesinlikle. Dil öğrenmede kullanılıyor ve tıp okuyanlar da ezber için kullanıyor çoğunlukla.

Sağolun teşekkür ederim.
Her zaman, kelime bilgisi diye belirtme sebebim de şey. Sorular o kadar saçma ki bazen gidip sana deniz anasının çiftleşmesiyle ilgili falan metin verecek, e şimdi deniz anası ne demek bilemezsen aklına bir şey gelmeyecek o an -ki benim bile aklımda değil şu an hahaha- O sebeple en azından bir kelimeyi görünce konu neyle alakalı tak çakarsın.

Doğru hocam siz daha detaylı yazmışsınız, katılıyorum. Konu sahibine kelime ezberleme konusunda uygulama olarak Anki isimli uygulamayı öneririm kesinlikle. Dil öğrenmede kullanılıyor ve tıp okuyanlar da ezber için kullanıyor çoğunlukla.
Evet hocam bu da mantıklı, ya da uygulama vs kullanmayacaksa günde 10 kelime alıp onunla cümleler oluşturabilir dediğim gibi. Google translate'e o kelimeyi yazınca örnek cümleler çıkıyordu herhalde mesela, al direk çevirisiyle beraber mis. Ama Çince vs öğrenecekler için Anki kesinlikle öneririm iyi cidden.

Çok teşekkür ederim hepinize. Umarım ileride başarıyı yakalayabilirim.

Çok teşekkür ederim hepinize. Umarım ileride başarıyı yakalayabilirim.
Her zaman kardeşim, yaparsın sen :) Bu arada matematikle Türkçeyi hiç boşlama, puanlama şu an nasıl bilmiyorum ama 70 dil netiyle istediğim puanı alamamıştım; sayısalcı arkadaşlarım 50-60 netle bir o kadar iyi puan almıştı ahahaha. Tahminim iyi bir TYT ve +50 YDT ile aşırı yüksek olmamakla beraber istediğin yere girersin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı