YDT sınavı hakkında bilgi verir misiniz?

Daha fazla  
Merhaba! Değerli okuyucular, ben 3. mezunumda bir YKS öğrencisiyim an itibarıyla. TYT net ortalamam 65 geliyor.
Sayısal mezunuyum. Dil denemesi yaptığımda ve oturum ciddiyetinde çözdüğümde, boşları çıkarttığımızda 40 ve 45 arası değişiyor netlerim.
Dilden girip Çince okumak hatta okumak bilakis kendimi bu alana adamak ve geliştirmek istiyorum. Hırslıyım anlayacağınız üzerine.
Bazı durumlardan dolayı sınava ekim ayında başlamam gerekiyor. Sorum şu: Ben 7 ayda TYT'yi 75'lere YDT'yi de 65 üstlerine getirebilir miyim ve bunu nasıl yapabilirim?
Okuyup, yanıt verip destek olan herkese teşekkürü bir borç bilirim. Şimdiden değerli insanların değerli yorumları için teşekkür ederim.

Boşlarınız ve yanlışlarınız hangi soru tiplerinde?
Takdir edersiniz ki dil sınıfında örgün eğitim almamış birinin bilmediği şeyleri dahi tespit etmesi zor olabiliyor lakin çözdüğüm denemelerde yaptığım yanlışlardan yola çıkarak : kelime soruları , zaman soruları , bağlaç soruları , paragraf soruları , anlamca en yakın cümleyi bulma soruları , boşluğa gelecek ifadeyi (İngilizce) bulma soruları , anlamca en yakın çeviriyi bulma soruları (İngilizce-Türkçe) , akışı bozanı bulma soruları.
Eksiklerimi bu şekilde sıralayabilirim. Her başlıktaki soruların hepsini yanlış yapmıyorum ama genelde çoğu yanlış çıkıyor. Anlatılanı veya bulundurulmak istenileni anlayamıyorum anlaşılan.
Nasıl çalışmalıyım? Hangi kaynakları alıp su gibi bitirip bu işi 65 net ve üstüne sürebilirim?

Düzgün bir çalışma ile çok rahat çıkabilirsin hatta TYT 75'leri geçer YDT 70 üstünü yaparsın. YDT'de önemli olan çok soru çözmek, soru çözerken kelime öğrenmek.
Teşekkür ederim . Sizin bir kaynak ve çalışma programı öneriniz var mıdır peki?
Alabileceğim tüm bilgiler benim için süreçte çok yardımcı birer temel oluşturacak .
Kaynaklar ne olmalı , çalışmayı nasıl yürütmeliyim , program nasıl olmalı?
Saat sınırlamam yok. Disiplinliyim gayet oturduğum zaman 10 saat ve bazen daha fazla çalışabilirim. Ama tabii bu nasıl çalışacağımı bilmediğim bir şey için yeterli olmayacaktır.

Düzenli ve düzgün çalışmayla 7 ayda TYT 75 hatta daha yüksek olabilir. YDT için bol bol kelime öğrenmek ve soru çözmen gerekiyor.

Bu arada nickini beğendim.
Teşekkür ederim . Beğenmeniz hoşuma gitti. Uzun süredir buradaki yazıları takip eden bir başka kullanıcıyım. Ve bu forumun ikonlarından birine saygılarımı sunmak hiç de fena bir fikir değildi .
Siz ne gibi kaynaklar kullanıyorsunuz yahut neler önerirsiniz benim gibi dil sınıfında süre geçirmemiş ''0'' kabul edilebilir birine?

Son düzenleme:
Takdir edersiniz ki dil sınıfında örgün eğitim almamış birinin bilmediği şeyleri dahi tespit etmesi zor olabiliyor lakin çözdüğüm denemelerde yaptığım yanlışlardan yola çıkarak : kelime soruları , zaman soruları , bağlaç soruları , paragraf soruları , anlamca en yakın cümleyi bulma soruları , boşluğa gelecek ifadeyi (İngilizce) bulma soruları , anlamca en yakın çeviriyi bulma soruları (İngilizce-Türkçe) , akışı bozanı bulma soruları.
Eksiklerimi bu şekilde sıralayabilirim. Her başlıktaki soruların hepsini yanlış yapmıyorum ama genelde çoğu yanlış çıkıyor. Anlatılanı veya bulundurulmak istenileni anlayamıyorum anlaşılan.
Nasıl çalışmalıyım? Hangi kaynakları alıp su gibi bitirip bu işi 65 net ve üstüne sürebilirim?

Teşekkür ederim . Sizin bir kaynak ve çalışma programı öneriniz var mıdır peki?
Alabileceğim tüm bilgiler benim için süreçte çok yardımcı birer temel oluşturacak .
Kaynaklar ne olmalı , çalışmayı nasıl yürütmeliyim , program nasıl olmalı?
Saat sınırlamam yok. Disiplinliyim gayet oturduğum zaman 10 saat ve bazen daha fazla çalışabilirim. Ama tabii bu nasıl çalışacağımı bilmediğim bir şey için yeterli olmayacaktır.

Teşekkür ederim . Beğenmeniz hoşuma gitti. Uzun süredir buradaki yazıları takip eden bir başka kullanıcıyım. Ve bu forumun ikonlarından birine saygılarımı sunmak hiç de fena bir fikir değildi .
Siz ne gibi kaynaklar kullanıyorsunuz yahut neler önerirsiniz benim gibi dil sınıfında süre geçirmemiş ''0'' kabul edilebilir birine?

YDT için en büyük kaynak ÖSYM'nin sınavları. YDS, YÖKDİL ve YDT sorularının hepsini bir şekilde bulup çözmeniz lazım. Soru tipleri aynı fakat zorlukları değişiyor.

Onun dışında bu kaynak iyidir. VOGA TESTS

Bağlaçlar, kelimeler, phrasal verbler'i internetten YKS özelinde çalışabileceğiniz kaynaklar vardır diye düşünüyorum.

Kelime olarak ayrıyeten önerdiğim en önemli şey ne çözüyor olursan ol her soruda bilmediğin en ufak kelimeyi öğrenip yaz bir kenara.

Read For Speed 1 Genel olarak önerebileceğim bir set de bu. Okuyup geçmek yerine dikkatlice okuyup, herşeyi analiz edersen hem okuman hem de anlaman gelişecektir. Üstelik kelime ve gramer konusunda da yardımcı olur.

YDT için en büyük kaynak ÖSYM'nin sınavları. YDS, YÖKDİL ve YDT sorularının hepsini bir şekilde bulup çözmeniz lazım. Soru tipleri aynı fakat zorlukları değişiyor.

Bağlaçlar, kelimeler, phrasal verbler'i internetten YKS özelinde çalışabileceğiniz kaynaklar vardır diye düşünüyorum.

Kelime olarak ayrıyeten önerdiğim en önemli şey ne çözüyor olursan ol her soruda bilmediğin en ufak kelimeyi öğrenip yaz bir kenara.

Read For Speed 1 Genel olarak önerebileceğim bir set de bu. Okuyup geçmek yerine dikkatlice okuyup, herşeyi analiz edersen hem okuman hem de anlaman gelişecektir. Üstelik kelime ve gramer konusunda da yardı

Read For Speed 1 Genel olarak önerebileceğim bir set de bu. Okuyup geçmek yerine dikkatlice okuyup, herşeyi analiz edersen hem okuman hem de anlaman gelişecektir. Üstelik kelime ve gramer konusunda da yardımcı olur.
Beni maruz görün. ÖSYM , YDS , YÖKDİL , YDT kaynaklarını daha önceden çözmek sınav günü yaklaştıkça kendimizi deneyeceğimiz daha gerçekçi bir seçeneği ortadan kaldırmaz mı?
Paylaştığınız kaynaklar için teşekkür ederim. Yapamadığım sorular için konu anlatımı ya da ona benzer bir seçeneğim var mıdır? Örneğin sorular üstünden gittiğim bir konuda diğerlerine göre daha fazla yanlışım çıkıyor. Bunu düzeltmek için somut bir konu anlatımı faydalı olur mu? Olur ise hangi kanaldan yahut hangi eğitmenden dinlenmeli?

Bağlaçlar, kelimeler, phrasal Verbler'i internetten YKS özelinde çalışabileceğiniz kaynaklar vardır diye düşünüyorum.

Read For Speed 1 genel olarak önerebileceğim bir set de bu. Okuyup geçmek yerine dikkatlice okuyup, her şeyi analiz edersen hem okuman hem de anlaman gelişecektir. Üstelik kelime ve gramer konusunda da yardımcı olur.

Bunları yaparken ilaveten deneme çözümleri yapmak faydalı olacak mıdır? Kelime defteri konusunda somut bir defterden ilerlemek mi faydalı olacaktır veya uygulamalardan faydalanmak mı? Yahut her ikisi mi? Aydınlatırsanız müteşekkir olurum.

ÖSYM , YDS , YÖKDİL , YDT kaynaklarını daha önceden çözmek sınav günü yaklaştıkça kendimizi deneyeceğimiz daha gerçekçi bir seçeneği ortadan kaldırmaz mı?

YDT soruları için yapabilirsiniz fakat diğerlerinin son 10 yılda çıkmış sorularını bulabilirseniz kaynak halinde kaçırmayın.

Yapamadığım sorular için konu anlatımı ya da ona benzer bir seçeneğim var mıdır? Örneğin sorular üstünden gittiğim bir konuda diğerlerine göre daha fazla yanlışım çıkıyor. Bunu düzeltmek için somut bir konu anlatımı faydalı olur mu? Olur ise hangi kanaldan yahut hangi eğitmenden dinlenmeli?

İnternetten YDT'ye çalışmadım hiç bu yüzden birşey diyemiyorum bu konu hakkında maalesef. Fakat konuyu bir iki kanaldan dinleyip hangisinin iyi olduğuna karar verirseniz ona göre ilerleyebilirsiniz.

Bunları yaparken ilaveten deneme çözümleri yapmak faydalı olacak mıdır? Kelime defteri konusunda somut bir defterden ilerlemek mi faydalı olacaktır veya uygulamalardan faydalanmak mı? Yahut her ikisi mi? Aydınlatırsanız müteşekkir olurum.

İkisini de yapabilirsin kelime için. Deneme için 40-45 yapıyorsan Haftada 1 ya da 2 haftada bir yapabilirsin.

YDT soruları için yapabilirsiniz fakat diğerlerinin son 10 yılda çıkmış sorularını bulabilirseniz kaynak halinde kaçırmayın.

İnternetten YDT'ye çalışmadım hiç bu yüzden birşey diyemiyorum bu konu hakkında maalesef. Fakat konuyu bir iki kanaldan dinleyip hangisinin iyi olduğuna karar verirseniz ona göre ilerleyebilirsiniz.

İkisini de yapabilirsin kelime için. Deneme için 40-45 yapıyorsan Haftada 1 ya da 2 haftada bir yapabilirsin.
Tyt kısmındaki derslerin her birinde eğitmenin kendi kaynağı ve o kaynaktan gittiği , soruları anlattığı videolar vardır. Böyle bir kanal mevcut mu dil için? Netleri arttırmak için her yola girebilirim inanın. En etkili biçimi belirlemeye ve soru işaretlerimi azaltmaya çalışıyorum.

Tyt kısmındaki derslerin her birinde eğitmenin kendi kaynağı ve o kaynaktan gittiği , soruları anlattığı videolar vardır. Böyle bir kanal mevcut mu dil için? Netleri arttırmak için her yola girebilirim inanın. En etkili biçimi belirlemeye ve soru işaretlerimi azaltmaya çalışıyorum.

Dediğim gibi internetten hiç çalışmadım YDT'ye o yüzden birşey diyemiyorum bu konu hakkında.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı