YDT'de 70 nete çıkmak

Hocam konuyu hortlatiyorum ama ne yaptın sınavda?

Hocam aradan geçen 4 ay sonunda çözdüğüm çıkmış sorular YDT denemelerinin en sonunda 60 net çıkardım. Restatement ve grammar yapabilsem 70 net çıkarabilirdim ama restatement sorularında 5'te 0, gramerde de 3'te 0 çekiyorum. Normalde Reading'e güvenmezdim ama girdiğim tüm YDT denemelerinde pasaj bölümlerinde 14/15 falan yapıyorum. Sizce restatement için ne yapmalıyım hocam şu illet soru tipini halledebilsem en azından 65 net yapabileceğim. @LAPSEKİLLİ BIG SMOKE
 
Net artışının direkt etki etmesini istiyorsan çok basit bir çalışma taktiği vereceğim sana.

  • Tense, Conjunction, Relative Clause, Noun Clause ve If Clause bitir ve ardından testlerini çöz hepsinin. Hepsinden en az 100-150 soru çözmen gerek, yeterli soru kaynağın yoksa soru çözümü izleyerek önce soruları sen çözüp sonra dinleyebilirsin.
  • Her gün düzenli skills çöz ve kelime öğren, ezberleme.
Üstteki iki şey seni direkt olarak 60'ın üstüne taşıyacak, oranın üstü de artık skills kısmında pratikleşerek soru kaçırmamaya başlamak ve paragraflarda iyi olmaktan geçiyor. Yine de eksik gramer konularını tabii ki halletmelisin, benim dediğim konular soru çözme konusunda en çok işe yarayan konular ki Conjunction konusundan sadece 5-6 soru çıkıyor. Dediklerimi yap sonra dua edersin bana.
 
B2 ingilizcesi olan biri için YDT basit bir sınavdır. Hiç YDT konularına bakmadan, öylesine girip 77 net yapmıştım, trde 400. mü ne vermişti sıralama. Yabancı sınavlara kıyasla acayip kolay bir sınav. Azmedip çalışırsanız yapabileceğinize inanıyorum. Tavsiyem YDT'ye hazırlanmaya yönelik kasmak yerine ingilizceyi doğru ve akıcı bir şekilde öğrenmenizdir. Bu YDT dışında uzun vaadede de işinize yarar ve bazıları gibi 2 ay kastiginiz konulari unutmazsınız. Dil nankördür, sürekli hayatiniza dahil edip kullanirsaniz oturur ve kasmadan her sinavi gecersiniz. Ama 2 ay kasip 1 yıl boşlarsaniz hepsini unutursunuz. O yüzden önerim bol bol ingilizce kullanmanız, ve bir çeviri grubuna üye olup(Aniem fansub olur, dizi siteleri olur) Çeviri yapmanız. Çeviriyi yan bir meslek gibi yapabilirsiniz. Ben lisede 1 yıl çevirmenlik yaptiktan sonra grammer,vocab ve writingim çok hizli gelişmişti. Hala onun ekmeğini yiyiyorum. Başarılar.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı