Çözüldü YDT'ye girebilmek için lisede dil bölümü mü seçilmesi gerekiyor?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Topaz

Hectopat
Merhaba ben yabancı dil ile alakalı bir lisans bölümü okumak istiyorum. Fransızca ya da İngilizce, buna göre bir kariyer planı yapacağım. Sorun şu ki mesleki teknik lisede okuyorum ve seçebileceğim tek bölüm sayısal. Ben YDT'ye girmek istersem Dil bölümünden mi mezun olmalıyım? Bir de YDT'de bir sürü dil seçeneği var, girdiğim dile göre mi bölüm seçimi yapıyorum yoksa aldığım nete göre mi?

Hayır başvuru yaparken YDT'ye kayıt yaptırabilirsin. Dil seçmen sadece orada eğitim alman için.

Lisede hangi bölümden veya liseden mezun olduğun fark etmeksizin kayıt yaptırıp YDT'ye girebilirsin.
Hayır başvuru yaparken YDT'ye kayıt yaptırabilirsin. Dil seçmen sadece orada eğitim alman için.
Teşekkürler. Dil seçmem YDT'ye gireceksem daha avantajlı olmamı sağlayacak yani ama maalesef öyle bir imkanım yok. Sanırım kitapçık seçimindeki dil de etki etmiyor. İngilizce kitapçık seçen Fransızca bölümü de seçebilir galiba.

Arkadaşım Almanca bölümüne girmek istedi geçtiğimiz YKS'den sonra. Sınava İngilizce girdi fakat Almanca bölüm için sınavının Almanca olması gerekiyormuş. Onun başına gelen senin başına gelmesin. YDT'de İngilizce, Almanca, Rusça, İtalyanca ve Arapça var. Bildiklerim bunlar.

Anladım. Hangi dili okumak istiyorsak o dilden sınava gireceğiz. Bir de ek olarak Fransızca da var diller arasında, İtalyanca da yok sanırım. Teşekkür ederim.

Anladım. Hangi dili okumak istiyorsak o dilden sınava gireceğiz. Bir de ek olarak Fransızca da var diller arasında, İtalyanca da yok sanırım. Teşekkür ederim.
Fransızca yerine İtalyanca yazmışım. Çok özür dilerim. Bu konuları imkanın varsa rehber öğretmene sorabilirsin. Onlar bizden çok daha iyi bilir.

Lisede hangi bölümden veya liseden mezun olduğun fark etmeksizin kayıt yaptırıp YDT'ye girebilirsin.

Moderatörüm gerekli bilgiyi vermiş, ben de kalanını tamamlayayım. Diyelim ki sınava İngilizce'den girdiniz, Fransızca bir bölüm de tercih edebilirsiniz ancak gitmek istediğiniz ilgili üniversite ve bölümünde "Yabancı Dil sınavına Fransızca'dan girilmelidir" gibi bir ibare bulunmamalıdır. Eğer böyle bir ibare bulunuyorsa ilgili bölüm ve üniversiteye sadece yabancı dil sınavına Fransızca'dan girenler gidebilir. Böyle bir ibare bulunmayan her bölüme gidebilirsiniz dil fark etmeksizin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…