YDT'ye girilmeli mi?

Zerefnoakatsuki

Centipat
Daha fazla  
Bu sene üniversite sınavına girmeyi düşünüyorum. Sayılal olarak gireceğim ancak bir de YDT'ye kayıt yaptırmayı düşünüyorum. Kayıt yaptırım sonra vazgeçtiğim için YDT'ye girmezsem bir sorun oluyor mu? Ve sayısal bir bölümde okumak istesem de vaktim kalırsa AYT'de sözel sorularını da çözersem sözel veya eşit ağırlık bölümlerini de tercih edebilir miyim?

Puanınız yeterli olursa edebilirsiniz. Her bölümün puanı ayrı ayrı hesaplanıyor. YDT'ye girmezseniz de sorun olmuyor. Ama AYT'den çıkıp 2 saat bekleyip bir de o yorgunlukta YDT'ye girmek bana çok koymuştu.

Sınava girmezseniz bir sıkıntı olmaz. AYT'de çözdüğünüz sorulara göre puanınız hesaplanıyor her bölüme ait soruyu vaktiniz yeterse çözebilirsiniz ve ona göre bir yerleştirme puanı alırsınız. Tercih kısmı da size kalmış yerleştirme puanınıza göre seçim yapabilirsiniz.

Abim girecekti öyle, AYT'den 2 saat sonra olması onun girmemesine sebep oldu. Bence gerek yok. Hem para verip hem o yorgunlukla gerek yok. Hedefiniz ya YDT ya AYT olsun.

Puanınız yeterli olursa edebilirsiniz. Her bölümün puanı ayrı ayrı hesaplanıyor. YDT'ye girmezseniz de sorun olmuyor. Ama AYT'den çıkıp 2 saat bekleyip bir de o yorgunlukta YDT'ye girmek bana çok koymuştu.

Evet o yüzden belki YDT girmeyebilirim ancak şeyi de sormak istiyorum. Mühendislik okumak istiyorum ancak AYT'de sayısal sorulardan sonra edebiyat tarih falan da çözersem sayısal puandan ayrı olarak da eşit ağırlık puanım olur mu yani iki bölümden birden girebilir miyim?

Evet o yüzden belki YDT girmeyebilirim ancak şeyi de sormak istiyorum. Mühendislik okumak istiyorum ancak AYT'de sayısal sorulardan sonra edebiyat tarih falan da çözersem sayısal puandan ayrı olarak da eşit ağırlık puanım olur mu yani iki bölümden birden girebilir miyim?

Olur da gerek yok. yani sayısalsanız sayısal çözün.

Hocam iki bölüme aynı anda giremezsiniz kastettiğiniz oysa. Tercih yaparsınız sonuçlarınıza göre birisi çıkar yalnızca.

Sayısal çözerken zaten matematikten dolayı bir EA puanınız olucak. Edebiyat çözerek sıralamayı yükseltirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı