YDT'ye girilmeli mi?

Benim bildiğim çözdüğünüz her alanda puanınız hesaplanıyor eğer kitapçığın tamamını çözerseniz tüm alanlar için puanınızı hesaplar ÖSYM. Sınava kayıt yaptırıp gitmezseniz paranız yanar.

Yani bir sorun olmuyor değil mi?

Hocam iki bölüme aynı anda giremezsiniz kastettiğiniz oysa. Tercih yaparsınız sonuçlarınıza göre birisi çıkar yalnızca.

İki alan demek istemiştim. İki alanın da sorularını çözüp farklı alanlardan da tercih yapabilmek.

Sayısal çözerken zaten matematikten dolayı bir EA puanınız olacak. Edebiyat çözerek sıralamayı yükseltirsiniz.

Yani sayısalın yanında sadece edebiyat çözersem EA sıralamamı arttırabilirim. Peki diğer dersleri de çözersem olur değil mi?

YDT'den bir bölüm seçmeyecekseniz aldığınız dil sınavı puanı bir işine yaramaz say alan için.
dil bölümü okuyabilirim. Sayısala ve dile ilgim var.

Yani sayısalın yanında sadece edebiyat çözersem EA sıralamamı arttırabilirim. Peki diğer dersleri de çözersem olur değil mi?
Kitapçıktaki her soruyu çözüp işaretleyebilirsiniz herhangi bir sıkıntı olmaz. İlgili alan türündeki sorular ilgili alan için değerlendirilip ona göre bir sıralama oluşturuluyor. Örneğin çözdüğünüz fen ve mat kısmı say alan için sıralamanızı oluştururken mat ve edebiyat ve sos1 kısmı EA alanı için sıralamınızı oluşturur.

Yani tüm soruları çözmesem bile EA ve sözel sorulardan birkaç tane bile çözsem o alanlarda sıralamamı yükseltiyor mu?
Her doğru cevap +puan demek o da sıralamayı yükseltir.

Kitapçıktaki her soruyu çözüp işaretleyebilirsiniz herhangi bir sıkıntı olmaz. İlgili alan türündeki sorular ilgili alan için değerlendirilip ona göre bir sıralama oluşturuluyor. Örneğin çözdüğünüz fen ve mat kısmı say alan için sıralamanızı oluştururken mat ve edebiyat ve sos1 kısmı EA alanı için sıralamınızı oluşturur.

Her doğru cevap +puan demek o da sıralamayı yükseltir.

Anladım. Ana odağım sayısal ancak istediğim sıralamayı yapamazsam diye EA ve sözel sorularını çözüp o alanlarda da bir sıralama yapacağım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı