Yedek Astsubay çıkma ihtimali nedir?

ulkucu34

Femtopat
Daha fazla  
1 Ağustos'ta tecilimi yedek astsubay seçimi ile beraber bozdum. 2 yıllık bilişim güvenliği teknolojisi mezunuyum. Sizce çıkma ihtimali nedir ve çıkarsa askeriyede görevim ne olur?

Son düzenleyen: Moderatör:
1 Ağustos'ta tecilimi yedek astsubay seçimi ile beraber bozdum. 2 yıllık bilişim güvenliği teknolojisi mezunuyum. Sizce çıkma ihtimali nedir ve çıkarsa askeriyede görevim ne olur?

Ben kasım celbiydim, bölüm bilgisayardı. Muhabereci olarak yaptım yedek astsubay. Dediklerine göre kura ile çıkıyormuş.Çıkarsa sende yüksek ihtimal muhabereci olursun.

Ön lisans mezunu olarak bende başvurmuştum arkadaşımla beraber ona çıkmamıştı bana çıkmıştı ve çıkanlara sorduğumda başvurmayanlara da şans eseri çıktığını öğrenmiştim tamamen sisteme bağlı.

Şunu da söyleyeyim tamamen gittiğin yere bağlı şans meselesi cennet de olabilir cehennem de şahsen ben cehennemden geldim yıllar geçmesine rağmen hala psikolojik olarak çöküşteyim.

Ön lisans mezunu olarak bende başvurmuştum arkadaşımla beraber ona çıkmamıştı bana çıkmıştı ve çıkanlara sorduğumda başvurmayanlara da şans eseri çıktığını öğrenmiştim tamamen sisteme bağlı.

Şunu da söyleyeyim tamamen gittiğin yere bağlı şans meselesi cennet de olabilir cehennem de şahsen ben cehennemden geldim yıllar geçmesine rağmen hala psikolojik olarak çöküşteyim.

Yedek astsubay sınavında neler soruluyor neler var sınav içeriğinde.

Yedek astsubay sınavında neler soruluyor neler var sınav içeriğinde.
Araştırdığım bilgilere göre, yedek astsubaylık kazandıktan sonra eğitimden kalma diye bir şey yok her türlü geçiyorsun. Sınavda derece yaparsan istediğin yere gitme imkanın var. Sınavda genel olarak yksye benziyor biraz ders olarak.

Araştırdığım bilgilere göre, yedek astsubaylık kazandıktan sonra eğitimden kalma diye bir şey yok her türlü geçiyorsun. Sınavda derece yaparsan istediğin yere gitme imkanın var. Sınavda genel olarak YKS'ye benziyor biraz ders olarak.

70 ile 90 gün arasında branşına göre eğitim alıyorsun. Eğitim alırken branşına göre belli derslere girip o derslerin sınavına giriyorsun. Genel olarak yardımcı oluyorlar ama seninde çalışman, ögrenmen lazım. Çünkü o bilgiler kıtada yani eğitim sonrasında işine kesinlikle yarayacak şeyler. Sana yedek ast çıkarsa üniversite bölümünden dolayı yüksek ihtimal muhabereci olarak çıkacaktır. Ankara Mamak'da 70 gün eğitimin var. Eğitim sonunda kura çekiyorsun kıta görevi için. Kurada bulunan illerin yaklaşık %70 Ankara oluyor. Sana da Ankara çıkacaktır. Fakat muhabereninde içinde branşlar oldugu için doguya göreve gitme vs. işleri oluyor.

70 ile 90 gün arasında branşına göre eğitim alıyorsun. Eğitim alırken branşına göre belli derslere girip o derslerin sınavına giriyorsun. Genel olarak yardımcı oluyorlar ama seninde çalışman, ögrenmen lazım. Çünkü o bilgiler kıtada yani eğitim sonrasında işine kesinlikle yarayacak şeyler. Sana yedek ast çıkarsa üniversite bölümünden dolayı yüksek ihtimal muhabereci olarak çıkacaktır. Ankara Mamak'da 70 gün eğitimin var. Eğitim sonunda kura çekiyorsun kıta görevi için. Kurada bulunan illerin yaklaşık %70 Ankara oluyor. Sana da Ankara çıkacaktır. Fakat muhabereninde içinde branşlar oldugu için doguya göreve gitme vs. işleri oluyor.
Peki güncel maaş miktarı hakkında bir bilgin var mı ?

Mekik şınav falan nasıl oluyor acaba kaç tane yapmak yeterli oluyor.

Bu kurada yerine kendin seçmek için branşında 1. olmn gerekiyor. Bu eğitimde görecegin derslerin sınav ortalaması sonra bu spor puanları filan önemli yani. İlle şunu kesin yapman lazım diyemem. 20-30 şınav, 30-40 mekik 2-3 de barfiks çek yeter. Çekmeyenlerde geçiyor eğitimde kalmak çok zor gibi bir şey yani.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı