Yedek subaylığı sadece lisans mezunları mı seçebiliyor?

Ben10Ultimate

Hectopat
Makaleler
1
Yer
Tokat, Türkiye
3. seçeneği en başa alın. Yedek subay ya da astsubaylık seçerseniz, 12 ay askerlik yaparsınız. Zorunlu 6 ay askerlik dışında, bir 6 ay daha askerlik yapıyorsunuz.
Hocam yedek subaylığı lisans mezunları seçebiliyor, önlisans veya MYO mezunları seçemiyor değil mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam yedek subaylığı lisans mezunları seçebiliyor, önlisans veya MYO mezunları seçemiyor değil mi?
Evet, genel olarak durum belirttiğiniz gibidir. Yedek subaylık için temel eğitim şartı genellikle dört yıl veya daha fazla süreli bir yükseköğretim kurumundan mezun olmaktır. Bu da lisans mezunlarını kapsar.

Önlisans (iki yıllık Meslek Yüksekokulu - MYO) mezunları için ise farklı bir statü olan yedek astsubaylık imkanı bulunmaktadır. Yani, önlisans mezunları doğrudan yedek subay olarak değil, yedek astsubay olarak askerlik hizmetini yapma seçeneğine sahiptirler. Başka bir sorun varsa cevaplamak isterim...

Evet, genel olarak durum belirttiğiniz gibidir. Yedek subaylık için temel eğitim şartı genellikle dört yıl veya daha fazla süreli bir yükseköğretim kurumundan mezun olmaktır. Bu da lisans mezunlarını kapsar.

Ön lisans (iki yıllık meslek yüksekokulu - MYO) mezunları için ise farklı bir statü olan yedek astsubaylık imkanı bulunmaktadır. Yani, ön lisans mezunları doğrudan yedek subay olarak değil, yedek astsubay olarak askerlik hizmetini yapma seçeneğine sahiptirler. Başka bir sorun varsa cevaplamak isterim...

Peki hocam bir sorum daha olacaktı, sınıflandırmadan sonra mı gideceğiz sağlık kontrolüne?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı