Yedek subaylık mı erlik mi?

Pruom

Megapat
Daha fazla  
Merhaba, askerlik zamanı geldi çattı. İlahiyat mezunuyum, ayrıca açık öğretim bilgisayar programcılığı mezunuyum. Yedek subaylığı mı seçeyim yoksa kısa dönemi mi kararsızım açıkçası. Deneyimli arkadaşların fikirlerini almak yardımcı olurdu.

Son düzenleyen: Moderatör:
5.5 ay boyunca koğuşta kalıp maaşsız, nöbetli ve bol mesaili bir süreçtense fazladan 6 ay daha yapıp maaşlı, mesai usülü ve kendime vakit ayırabileceğim süreci tercih ederim, öyle de yaptım.
Anladım. Nerede yapmıştınız yedek subaylığı? Yorum okudum bayağı, hep nerede yaptığına bağlı olarak değişir demişler. Zor diyen var harika geçti diyen var. Deneyimleriniz nasıldı? Bir de beni düşündüren ailenin tek çocuğuyum. Annem özellikle istemiyor sonuçta tsk'da personel olacağız. Çatışma vs. den korkuyor.

Bir kere atış yapmış olacaksın aksi bir durum oluşmadıkça seni hemen cephenin önüne ölmen için atmazlar. Çatışma çıksa önce Uzman çavuşlar sonra sözleşmeli askerler vs. şeklinde öne sürülüyor.

İzmir'e yaptım ben, o kadar rahattı ki bir daha yap deseler kalkıp giderim.

Ama her yerde aynı değil tabii, can sıkan yerler de olabilir ama önemi yok. Akşam evine gidip keyfine bakabiliyorsun.

İzmir'e yaptım ben, o kadar rahattı ki bir daha yap deseler kalkıp giderim.

Ama her yerde aynı değil tabii, can sıkan yerler de olabilir ama önemi yok. Akşam evine gidip keyfine bakabiliyorsun.
Teşekkür ederim. Bir kaç sorum daha olacak. Yedek subaylık veya astsubaylık çıkma olasılığı benim bölümler için ne kadar olası bir fikriniz var mı ? Bir de yedek subaylığın sorumluluğu ağır diyorlar ne denli doğru?

Değil hocam, yani sorumluluklar var ama hiçbir yer geçici bir subaya ağır sorumluluk vermez.

Çıkma olasılığı hakkında fikrim yok maalesef. TSK'nın ihtiyacı ve neticesinde açacağı kadroya göre belirleniyor.

Çok teşekkür ederim herkese. Çok yardımcı oldunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…