Yemek kardiyo dengesini nasıl ayarlanabilir?

Veyn

Centipat
Daha fazla  
Kalori açığında olduğumuzda kas kazanmadığımızı ya da kas kazanımının yavaşladığını biliyorum, ama kalori ihtiyacım 2200 kalori ise, 2400 kalori yiyip 400 kalori kardiyo yaparsam yine de kas kazanır mıyım, yoksa bu 2000 kalori yemekle aynı şey mi olur?

Kalori açığında olduğumuzda kas kazanmadığımızı ya da kas kazanımının yavaşladığını biliyorum, ama kalori ihtiyacım 2200 kalori ise, 2400 kalori yiyip 400 kalori kardiyo yaparsam yine de kas kazanır mıyım, yoksa bu 2000 kalori yemekle aynı şey mi olur?
Kalori dengesinde kalori ihtiyacın gün sonunda aldığın enerji - yaktığın bütün enerjileri hesaplaman gerekiyor. Maintance kalorin+ kardiyoda harcadığın kalorin + 100-150 kalori fazlasını alman kas kazanımı için daha iyi olacaktır. Sağlam antrenman yapıp, protein ağırlıklı beslenip kalori açığı versen de kas geliştirirsin fakat kalori fazlasına göre daha az olacaktır.

Evet aynı şey olur mesela diyetteyim bakım kalorim 3100 falan ben şuan 2400 alıyorum 600-700 açık verdim. Üsüne 300 kalorilik kardiyo yapınca bu kalori açığı gün sonunda 900-1000 oluyor.

Veya bulktayım diyelim 4000 kalori aldım +900 surplus yaptım yağlanma kaçınılmaz ama 500 kalorilik kardiyo yaparsam gün sonunda surplus kalorim 400 olur daha az yağlanırım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı