Yemek seçmekten nasıl kurtulunur?

249873

Kilopat
Bilmiyorum bu tarz bir sorunu olan var mı ama ben biraz bıktım. Çok sağlıksız ve kilolu birisi haline geldim. Hamur işi dışında çoğu şeyi yemiyorum. Örnek olarak;
  • Köfte dışında kırmızı et yemiyorum
  • Balık yemiyorum
  • Sebze ıspanak dışında yemiyorum.
  • Domates turşu zeytin reçel vb şeyleri de yemiyorum.
  • Hala denemediğim 5-6 meyve var :D
Ben tamamen yeme alışkanlığımdan kaynaklı olduğunu düşünüyorum ama artık büyüdüm ve bu alışkanlığı kıramıyorum. Geçenlerde hayatımda ilk kez zeytin ve domates yedim. Hiç sevmedim. Yeni tatlara alışamıyorum. Ön yargılıyım belki.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yaptım geri gelince seçmeye devam ediyorum.
Aslında biraz espiri anlamında yaklaştım, fakat eğer seninkide arkadaşınki gibi bir olaysa algı yanlış. Çünkü bir şeyi sevmiyorum demek için daha önce deneyim etmek gerekir. Misal hayatında hiç balık yememiş biri ben balık sevmiyorum derse mantıksız. O yüzden o algıyı kırmanız gerekli. Yedikten sonra beğenmessiniz orası ayrı, damak zevki sonuçta.

Farklı pişirme ve kullanım tarzları ile tüketin. Mesela domatesin sosunu yiyin veya güzel bir şekilde baharatlayıp, yağ ekleyip kahvaltıda deneyin. Veyahut balığın fırında ve altına soğan konmuş halini deneyin.

Ya da reçelle kaymak yiyin. (Çifte kombo)

Böyle böyle farklılıklar veya sevdiğiniz şeylerle birleştirirseniz çoğu şeyi yersiniz.

Son çare ise yoğurtla uyumlu olan yiyecekleri hep yoğurtla tüketin. Süspansiyon efekti sağlıyor. (O da ne demekse)

Madem tavuk seviyosun direkt işi zorlaştırmak yerine tavuk pilav ye. Hem sevdiğin bir şey hem de dönere göre daha sağlıklı. Her gün de bir saat spor yaptın mı bu alemin kralı olursun 😂
Konu sahibi ben değilim yalnız. Yanlış kişiye tavsiye veriyorsun.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı