Yeni 508 kullananlar

Eğer arka yaşam alanı senin için çok önemli değilse (araba diz mesafesi olarak iyi, uzun boyluları üzmez ama tasarımından ötürü baş mesafesi kısıtlı kalabiliyor 180+ boylarda)

Bunun dışında arabanın eleştirilecek bir kısmı yok ki bu dediğim de bir eleştiri sayılmaz çünkü arabanın odak noktası arka yaşam alanı değil. Zira bir Superb ya da Passat değil bu araç. Kaliteli şanzıman ve motor, olmuş dedirten tasarım, iyi malzeme kalitesi, yalıtım ve yol tutuş ile segmentin liderleri arasında.

Benim param olsa ve D segment sedan baksam gözüm kapalı tercih ederdim. A5'den geçerken de klasman düşürdüğünü hissettirmez bence.

Eğer arka yaşam alanı senin için çok önemli değilse (araba diz mesafesi olarak iyi, uzun boyluları üzmez ama tasarımından ötürü baş mesafesi kısıtlı kalabiliyor 180+ boylarda)

Bunun dışında arabanın eleştirilecek bir kısmı yok ki bu dediğim de bir eleştiri sayılmaz çünkü arabanın odak noktası arka yaşam alanı değil. Zira bir Superb ya da Passat değil bu araç. Kaliteli şanzıman ve motor, olmuş dedirten tasarım, iyi malzeme kalitesi, yalıtım ve yol tutuş ile segmentin liderleri arasında.

Benim param olsa ve D segment sedan baksam gözüm kapalı tercih ederdim. A5'den geçerken de klasman düşürdüğünü hissettirmez bence.
Katılıyorum hocam. Özellikle A5'in en sevdiğim rengi District Green.

Yorumunuz için teşekkürler. Boy için sınırdan kurtarıyorum 1.81'le ve şu an için bizim sıpanın büyümesine daha baya var :) O vakte kadar beyefendinin boyuna kadar onlarca araba değerlendiririz :) Arka diz mesafesi de bagajı da 3 kişilik bir aileye ziyadesiyle yetecektir.

Yorumunuzda sormayı unuttuğum bir şeyi daha cevaplamışsınız. 147 Q2'den A5'e geçerken segment dahil her şey değişti. Başta uyum sağlayamadım ama şu an inkar edemeyeceğim şekilde en hoşuma giden şeylerden biri de prestij.

Bu araba ilk çıktığında almaya çok niyetlendim ama o vakitler geri durmak zorundaydım, sebebi ise bir model ilk çıktığında alıp da kronik sorunları ile ilk karşılaşan olmamak hatta mümkünse facelift veya makyaj bekleyip sorunları çözülmüş olanı almaktı. Ama şu an geçen zaman boyunca araç fiyatlarının yerinde durmayacağına kanaat getirdim.A5'ten ise hiç şikayetim yok. Ama sonuçta yaşı ve km'si olan bir araç. Kim ne derse desin istatistiki olarak yeni bir araçtan daha fazla soruna yol açması olasıdır. O yüzden yeni ve ulaşabileceğim en çok kriteri sağlayan aracı almak istiyorum.

Bu mantıklı kararı verirken de şu an sahip olduğum şeyleri kaybetmek istemiyorum. A5'in yüzü belki eski, yaşlı ve km'li hatta görece donanımsız. Ama hala şekli şemali ve prestiji çok güzel. Bana A4/A5'i aşılayan arkadaşım kendisi de 508'e hasta. Ama prestij konusunu bugün konuştuk. O konuda kayıp gözüyle bakıyor. Elzem değil ama insan istiyor işte :)

Bu arada 1.4 veya 1.6 Passat veya Superb'ler ile ilgilenmiyorum. Nedenleri arasında eşlik eden kötü DSG versiyonları ve görece güçsüz arabaları. Bu zamana kadar stok veya modlu hiç 200 bg altında arabaya binmedim ne yazık ki. O yüzden her şey nokta atışı ile karşılıyor gibi şu an.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı