Yeni adreste maksimum ne kadar hız alınabilir?

Merhaba. Türk Telekom kullanıyorum ve adres değişikliği yaptım. Yeni adresim eski adresimden çok uzak olmamasına rağmen bugün evime gelen görevli bu hatta maksimum 55-60 Mbps hızlarını alırsınız dedi ve paketimi düşürmemi önerdi. Müşteri hizmetleri aileme 90 Mbps hızı desteklediğini belirtmişti. Eski adresimde 85 Mbps hızları görebiliyordum. Adreslerin yakın olmasına rağmen bu kadar hız düşüşü normal mi? Ek bilgi olarak evimde TurkNet'in kablosunu buldum sorgulama yaptığımda da 1000 Mbps görünüyor fakat sözleşmem olduğu için geçiş yapamam. Rica etsem eğer anlaşılan bir şeyse bu adreste maksimum ne hız alırım?

1717576058855.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Adresinizde muhtemelen TurkNet GigaFiber var. Çok şanslısınız. TurkNet'ten teyit aldıktan sonra bir an önce TT aboneliğinizi sonlandırmaya çalışın.

Merhaba. Türk Telekom kullanıyorum ve adres değişikliği yaptım. Yeni adresim eski adresimden çok uzak olmamasına rağmen bugün evime gelen görevli bu hatta maksimum 55-60 Mbps hızlarını alırsınız dedi ve paketimi düşürmemi önerdi. Müşteri hizmetleri aileme 90 Mbps hızı desteklediğini belirtmişti. Eski adresimde 85 Mbps hızları görebiliyordum. Adreslerin yakın olmasına rağmen bu kadar hız düşüşü normal mi? Ek bilgi olarak evimde TurkNet'in kablosunu buldum sorgulama yaptığımda da 1000 Mbps görünüyor fakat sözleşmem olduğu için geçiş yapamam. Rica etsem eğer anlaşılan bir şeyse bu adreste maksimum ne hız alırım?

Eki Görüntüle 2213504
Türknet aboneliği başlattığımda TT altyapsınıda olduğu için TT ekipleri gelmişti ve bana aynı şeyi söylediler senin adresinde Türknetin söylediği hızları alman imkansız paketi düşür vs. gibisinden ama Türknete ulaştığımda böyle bir durumun olmadığını söylediler ve gerçektende dedikleri gibi çıktı Türknetin söylediği hızları alıyorum. TT ekipleri neden böyle yapıyor bilmiyorum ama bir tek bana yapmamışlar anlaşılan. Bu konularda TT'ye güvenmeyin yani hocam muhtemelen yanlış bilgi vermişlerdir.

Eki Görüntüle 2213504

Türknet gigafiber varsa geç direkt 1000 mb download 900 mb upload alırsın 400 liraya, Türknet cayma bedelinin 2000 TL'sine kadar ödüyor.

Evimdeki kabloyu ve iki sağlayıcıdan da yaptığım sorgulamaları ekledim. Benimde isteğim Türk Net ama ailem sürekli Türk Telekom kullandı ve hız işlerine yaramadığı için pek benim fikirlerimi önemseyecekler mi şüpheliyim. Türk Net, Türk Telekom'un altyapısını kullanmıyor mu? Farklı sağlayıcıyı tercih edeceğimi belirtirsem hızımı yükseltirler mi?

Dosya Ekleri

• 1717577607632.png
    1717577607632.png
    768,6 KB · Görüntüleme: 35
  • 1717577652131.png
    1717577652131.png
    48,6 KB · Görüntüleme: 30
  • 1717577703596.png
    1717577703596.png
    5,9 KB · Görüntüleme: 29
Evimdeki kabloyu ve iki sağlayıcıdan da yaptığım sorgulamaları ekledim. Benimde isteğim Türk Net ama ailem sürekli Türk Telekom kullandı ve hız işlerine yaramadığı için pek benim fikirlerimi önemseyecekler mi şüpheliyim. Türk Net, Türk Telekom'un altyapısını kullanmıyor mu? Farklı sağlayıcıyı tercih edeceğimi belirtirsem hızımı yükseltirler mi?

TTnet yüksek hızda kopma yaşanayabileceği için alabileceği hızın tamamını vermez.

Gigafiber'de Türknet'in kendi altyapısı var bakır üzerinden çalışan binalarda da altyapısını TTNET'ten kiralıyor. Tahahhütün kaç ayı kaldı dediğim gibi Türknet'e geçişlerde 2000 liraya kadar ödüyor Türknet.

Turknet hem kendi hemde t.t altyapısını kullanır. Kendi altyapısı gigafiber, simetrik internet verir fakat t.t altyapısında 100mbps veriyor. Bu arada, solda elinizde tuttuğunuz APC konnektör. Ftth'de ont sonlandirmada kullanılır, neden fotoğrafını çektiniz merak ettim :D

Technopat Haberler

Geri
Yukarı