Çözüldü Yeni aldığım HDD bilgisayarımda görünmüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Seul Force

Kilopat
Bugün Seagate ST1000DM010 3.5" SATA 3.0 1TB dahili hard disk aldım ve bilgisayarıma taktım fakat ne BIOS da, ne de disk yönetiminde görünüyor. Kabloları kontrol ettim ve hiçbir sıkıntı yok. Kasanın fanlarından dolayı sesini de duyamıyorum. Ne yapacağımı bilmiyorum.

Son düzenleme:
Bugün Seagate ST1000DM010 3.5" SATA 3.0 1TB dahili hard disk aldım ve bilgisayarıma taktım fakat ne BIOS da, ne de disk yönetiminde görünüyor. Kabloları kontrol ettim ve hiçbir sıkıntı yok. Kadanın fanlarından dolayı sesini de duyamıyorum. Ne yapacağımı bilmiyorum.
Diskinizi sıfır kutulu bir şekilde mi aldınız? Garantisi var mı?

Bugün Seagate ST1000DM010 3.5" SATA 3.0 1TB dahili hard disk aldım ve bilgisayarıma taktım fakat ne BIOS da, ne de disk yönetiminde görünüyor. Kabloları kontrol ettim ve hiçbir sıkıntı yok. Kadanın fanlarından dolayı sesini de duyamıyorum. Ne yapacağımı bilmiyorum.

HDD SATA güç bağlantısı tam oturmamış olabilir, biraz sert oturuyor, kontrol edin.

Diskinizi biçimlendirmeniz gerekiyor olabilir;
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sesten ziyade 2 parmağını koy titreşimden belli eder çalışıp çalışmadığını, normal devirde dönüyorsa kablo kontrolü yap. Yenilenmiş(bozuk) HDD gelmiş de olabilir.

HDD'yi medimarkttan 0 olarak aldım. Herhangi bir titreşim alamıyorum. Yarın mağazaya garantiye götüreceğim.

HDD SATA güç bağlantısı tam oturmamış olabilir, biraz sert oturuyor, kontrol edin.

Neredeyse 6-7 kere kontrol ettim. Yerine oturmuştu.

Diskinizi biçimlendirmeniz gerekiyor olabilir;
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu işlemi her HDD veya SSD aldığımda yapıyorum. Yukarı da da dediğim gibi, HDD ne BIOS da ne de disk yönetiminde görünüyor.

Diskinizi sıfır kutulu bir şekilde mi aldınız? Garantisi var mı?

MediaMarkt HDD'yi bana cihazın kendi antistatik poşetinde verdi. Garantisi var diye biliyorum.

HDD'yi medimarkttan 0 olarak aldım. Herhangi bir titreşim alamıyorum. Yarın mağazaya garantiye götüreceğim.

Bu işlemi her HDD veya SSD aldığımda yapıyorum. Yukarı da da dediğim gibi, HDD ne BIOS da ne de disk yönetiminde görünüyor.

MediaMarkt HDD'yi bana cihazın kendi antistatik poşetinde verdi. Garantisi var diye biliyorum.
Anakartta hazırda çalışan Sata depolama varsa onun kablosu ve onun girişine bağlayıp deneyebilirsiniz.

Arkadaşların önerilerini yaptıktan sonra hala daha düzelmiyorsa garantiye götürmenizi tavsiye ederim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı