Yeni aldığım PC yavaş yavaş ölüyor

bitbean

Hectopat
Daha fazla  
PC'yi alalı 5 6 ay oldu. Kendim formatladım. Birkaç haftadır netten indirdiğim Word dosyaları açılmıyor.
Alıntı ve taslak, alarmlar ve saat gibi Windows üzerine kurulu uygulamalar açılmıyor bu bugün başladı. Tıklatıyorum pencere geliyor sonra gidiyor o kadar.
Bazı sonradan yüklediğim programlar Windows Defender hizmeti çalışmıyor hatası veriyor ve açılmıyor.

Nasıl çözerim? Yepyeni makine ölüyor yavaş yavaş.

Benim kanaatimce virüs bulaştırmışsın sistemine, indirdiğin dosyalardan veya önceden kullanılmış disklerden, USB belleklerden olabilir. İstersen virüs taraması yap ama pek işe yarayacağını sanmam. Temiz bir kurulum yapmak en kolay ve en net çözüm olabilir.

Yüklediğin Windows veya bir korsan etkinleştirme programı ile etkinleştirdiysen sorun bunlarda olabilir.

Bu durumda makine değil, işletim sistemin ölüyordur. Bazı arkadaşlar sistemini bana getiriyor "Abi bunda sorun var." diye. Bir bakıyorum onlarca program yüklemiş hızlandırmak için. Fazla kurcalamayın, ekstra hızlandırıcı program, görsel değişikler vs. uzak durun. Fazla bırkalamanın sonucu oluyor bu zaten. Ben de Windows kullanıyorum, bir kere olsun şöyle bir durumla karşılaşmadım. Sebebi büyük ihtimalle bu;

Lightshot'ı bile ekran görüntüsü almak için aktif tutuyorum. Orijinal lisans kullanmıyorsan OEM anahtarlar satılıyor 10-30 TL arasında. Kesinlikle aktifleştirme yazılımı kullanma, ciddi sorunlar yaratıyor.

İki tane program açılmıyor diye ölüyor muymuş?

Windows'a korsan bir yöntemle etkinleştirme ya da yükleme yaptınız mı?

Bu söylediklerim bir anda ortaya çıkmadı teker teker zamanla olduğu için o şekilde söyledim.

Evet "mydigitalforum" diye bir site güvenilir diye oradan "kmsv1" ile yaptım Office'i de o şekilde aktifleştirdim.

Bu aslında ikinci format ilk formatta KMSpico kullandım kafayı yiyince yeniden formatladım Explorer donuyordu. Şu an explorer'da sorun yok ama.
Haklısınız hocam, resimdekini anlayamadım. OEM anahtarı nasıl temin ediyoruz hiç duymamıştım.

Lisanssız ürün kullanmamaya çalış. Technopat olarak korsan desteklemiyoruz. Yazılımına zarar verdiğin için böyle sorunlar yaşıyorsun.

Malwarebytes programı ile ilk önce bi bilgisayarını tarat, temizlet.
Temizlendikten sonra bilgisayarını yeniden başlat. Açıldığında başlata tıkla - cmd (yönetici olarak çalıştır)

Şu kodu gir ve enterla:

Kod:
sfc /scannow

İşlem bitince bilgisayarını yeniden başlat.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…