Çözüldü Yeni alınan 0 telefon 24 saat şarjda bekletilmeli mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Furkan_D

Kilopat
Sosyal Tayfı
İnternet'ten Xiaomi Redmi Note 8 sipariş ettim. 0 telefonu kutudan akşam çıkaracağım, bazı nedenlerden dolayı, neyse bunu geçelim şimdi babam yeni alınan telefonların 24 saat şarjda kalması hakkında bir şeyler duymuş, doğru mu? Yanlış mı? Pek emin değil, sizce nasıl bir yol izlemek lazım? Yeni telefonu şarjda bırakmak mı lazım?

Evet ancak nedenini bilmiyorum. 24 saatte olmayabilir. Tam hatırlamıyorum.

Eski nesil telefonlarda böyle bir durum vardı. Yeni nesillerde telefon size belli bir şarj ile geliyor. Onu kullandıktan sonra şarja takmanız, %100 olduğunda çıkarmanız yeterli geliyor. En azından bugüne kadar ben böyle yaptım. 24 saat şarjda tutmayın.

Gerekliliği yoktur halk arasında dolaşa gelen bir şeydir.Eski telefon vs. cihazlarda Ni-.MH piller olduğundan böyle bir durum vardı.Şarjda çok bırakınca batarya ömrü kısalıyordu.Ancak yeni cihazların hemen hemen hepsinnde Li-on bataryalar bulunuyor.Sanılanın aksine bu bataryaları doldurmayıp bir kenarı koysak daha çabuk ömrü kısalıyor.O yüzden istediğin zaman şarja tak istediğin zaman çıkar.Bataryaların zaten bir ömrü var o bitince ne yapsan fayda etmez.Cihazını şarjda kullansanda bataryanın ömrüne bir etkisi yok cihaz tam dolumda akışı kesiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…