Yeni alınan 2. el SSD ile ne yapılmalı?

YAŞIYOR

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
r5 5600 | rx 6700xt | 8x2 gb vegeance LPX | b450m dragon | 700w | 2k LG UltraGear 27GR75Q-B | Gamepower Warlock | Asus TUF GAMING M3 Aura SYNC| Gamepower Ranger
yan: i7 2600 | rx6400 | 4x2 gb hyperx | h61m ds2 | Samsung SyncMaster B2430 | HP ku-0316 | piranha 7635 |
Meslek
Öğrenci
SSD veya HDD modeli
Kinsgtom A400 240GB SATA3 2.5
Anakart
Gigabyte H61M-DS2
Merhaba ben yeni bir SSD aldım eskiden 2TB hard diskim vardı arkadaşlarım bana SSD al PC hızlanır dedi aldım bilgisayara bağladım şimdi ne yapmam gerekiyor bu SSD arkadaşımdan aldım içinde ''program files, program files(X86) programdata, users ve Windows'' var. Bunları silemiyorum ne yapmam gerekiyor? Oyunlarım falan var ihtiyaç dosyalar var hiçbirini silmek istemiyorum ve ikinci sorum da Windows'u SSD'ye mi kurmam mantıklı HDD'ye mi? Ve nasıl Windows'u yükleyeceğim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba ben yeni bir SSD aldım eskiden 2TB hard diskim vardı arkadaşlarım bana SSD al PC hızlanır dedi aldım bilgisayara bağladım şimdi ne yapmam gerekiyor bu SSD arkadaşımdan aldım içinde "program files, program files(X86) programdata, users ve Windows" var. Bunları silemiyorum ne yapmam gerekiyor? Oyunlarım falan var ihtiyaç dosyalar var hiçbirini silmek istemiyorum ve ikinci sorum da Windows'u SSD'ye mi kurmam mantıklı HDD'ye mi? Ve nasıl Windows'u yükleyeceğim.

İçindeki önemli dosyaları yedekleyerek Windows'u SSD'ye kurmalısınız.
Kurulumu yaparken sistemde HDD vs takılı olmasın sadece bu SSD olsun.

Sistemi SSD'ye kur Kingston SSD çakma olabilir kontrol et.
nasıl bakacağım

İçindeki önemli dosyaları yedekleyerek Windows'u SSD'ye kurmalısınız.
Kurulumu yaparken sistemde HDD vs takılı olmasın sadece bu SSD olsun.

Ben mesela bu SSD'ye format falan atıp Windows'u buna kurarsam bu sefer HDD'deki program files, program files(X86) programdata, users ve Windows felan silinmeyecek. Onu nasıl düzelteceğim?

Nasıl bakacağım.

Ben mesela bu SSD'ye format falan atıp Windows'u buna kurarsam bu sefer HDD'deki program files, program files(X86) programdata, users ve Windows falan silinmeyecek. Onu nasıl düzelteceğim?

O problem değil.
Sistemi SSD'ye kurun sistem açılır halde olsun.
Sonra bilgisayarı kapatıp HDD'yi takın.
BIOS'tan boot sıralamasında SSD'yi birinci sıraya alın sistem SSD'den başladıktan sonra HDD'deki istediğinz dosyayı silebilirsiniz.

O problem değil.
Sistemi SSD'ye kurun sistem açılır halde olsun.
Sonra bilgisayarı kapatıp HDD'yi takın.
BIOS'tan boot sıralamasında SSD'yi birinci sıraya alın sistem SSD'den başladıktan sonra HDD'deki istediğinz dosyayı silebilirsiniz.

Merhaba dediğiniz gibi sistemi SSD'ye kurdum. Oyunlarımı HDD'ye attım(zaten HDD'deydi) ama oyunlarımı oynayamıyorum girişte hata veriyor mesela Sniper Elite 5 aldım HDD'ye attım ama benden oyunu indirmemi istiyor ne yapmalıyım?

Merhaba dediğiniz gibi sistemi SSD'ye kurdum. Oyunlarımı HDD'ye attım(zaten HDD'deydi) ama oyunlarımı oynayamıyorum girişte hata veriyor mesela Sniper Elite 5 aldım HDD'ye attım ama benden oyunu indirmemi istiyor ne yapmalıyım?

Steam oyunu ise Steam içinden arşim olarak oyunun kurulu olduğu sürücüyü göstermeniz lazım.
Videolu anlatımı mevcut.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı