Yeni alınan 4070 Ti sitem görüntü vermiyor

Realtione

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba, topladigim ve kendi el emegimle dizdigim (dizmez olaydim) sistemde biraz generic kacsa da maalesef goruntu alamiyorum. Su ana kadar tek bir RAM cubugunu tum DIMM slotlarinda denedim, 24 pin kabloyu hem anakart hem PSU uzerinde tekrar oturttum. PSU'dan tum kablari takip tekrar cikarttim. Anakart vidalarini bir tik daha sikilastirdim. Gorunurde sistem sikintisiz guc cekiyor (ufak bir sorun var onu da altta paylasacagim) ve tum fanlar donmekle beraber tum parcalar isik yakiyor & varsa display veriyor. Parcalari tekrar sokmek harici denemedigim ne kaldi bilmiyorum. Tekrar sokmek ise koca bir gun harcadiktan sonra ciddi gozumu korkutuyor.

Bir diger problem ise kasanin RGB'si git gel yapiyor. Bir kere acildi mi reboota kadar acik kalıyor ancak reboot sonrasi acilmazsa kasayi bir sekilde iceriden manipule etmem gerekiyor (vidalari sikmak vb.) Sorunun ne oldugunu anlayabilmis degilim. Kasa ici LED panelin yanarken kasa onu panelin yanmadigi da oluyor.

Bilesenler;
4070 Ti Super (MSI)
Ryzen 9800x3D
ASUS X870-A
NZXT Kraken 360
Z5 Royal 32x2 6400
Thermaltake Toughpower Grand 1200W
EVA02 kasa (modifiye edilmis Hyperion da denebilir)

Simdiden cok teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam Flash BIOS ile BIOS güncellemeyi denediniz mi? BU gibi sorunlar BIOS güncellenerek çoğunlukla çözülebiliyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Anakart üzerinden görüntü alın ve biosu güncelleyin.

Hocam İşlemcide grafik birimi yok diye biliyorum. Ayrıca anakartın işlemci takılı olmasa bile görüntü vs almaya gerek kalmadan USB portundan BIOS güncelleyebilme özelliği var.

Hocam İşlemcide grafik birimi yok diye biliyorum. Ayrıca anakartın işlemci takılı olmasa bile görüntü vs almaya gerek kalmadan USB portundan BIOS güncelleyebilme özelliği var.
İşlemcinizde grafik birimi var hocam 3d model değil mi? Ryzen 7 9800x3D ise görüntü alırsınız.
1735816783322.png

İşlemcinizde grafik birimi var hocam 3d model değil mi? Ryzen 9800x3D ise görüntü alırsınız.
Evet varmış hocam ama dediğim gibi BIOS güncellemek için sadece anakarta PSU'dan güç vermek yeterli. Sonrasında BIOS'u içine attığınız USB'yi belirtilen porta takıp Flash BIOS düğmesine basılı tutmanız yeterli oluyor. 3 5 dakika içerisinde kurulum bitiyor.

Ben 9800’de igpu oldugunu biliyorum ancak

Anakart üzerinden görüntü alın ve biosu güncelleyin.

Anakart ustunden de goruntu alamiyorum maalesef.

Goruntu almadan usb portundan bios guncellemedim hic. Bir bakmam gerekecek.
Su an merak ettigim sey sorun dram’e (onun isigi yandigindan oturu) izole mi?

AIO ve mobo vidalarini da fazla sikmis olabilirim. Hafif gevsetmeyi deneyecegim ancak alakayi kurabildigimi de soyleyemem.

RGB kismi da semptom gibi duruyor ama bilemedim. Acaba anakarta fazla mi yuk biniyor

Uzun bir guncelleme giriyorum simdi.
Bios’u zor bela telefondan indirdim. Simdi bir internet kafeden usb’e atmam gerekecek.

O sirada cmos temizledim. Cpu, vga, boot derken sirasiyla her isik yandi ancak en son tek stick ile cpu uzerinden goruntu alabildim.

Cektigim fotografi server boyutundan oturu kabul etmiyor. Direkt alinti yapiyorum.

“New CPU installed, ftPM/PSP NV corrupted or structure changed.
Press Y to reset fTPM, if you have BitLocker or encryption enabled, the system will not boot without a recovery key
Press N to keep fTPM record and continue system boot, fTPM will not enable in new cpu, you can swap back to the old cpu to recover TPM related keys and data.”

Bu konuda hicbir bilgim olmadigindan oturu sanirim direktif bekleyecegim.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı