Yeni alınan Gigabyte RX 9070 XT'nin hem kendisi hem PCI-e kabloları çok ısınıyor

Burak Çapa

Femtopat
Daha fazla  
Evet arkadaşlar, herkese hayırlı akşamlar. İki gün önce 4070'imi satıp 9070 XT aldım. Yanına da 850 watt'lık Gold sertifikalı Gigabyte UD model PSU aldım. Çalışırken bir problem yok, her oyunu 4K, 2K rahat oynatıyorum ancak bu PCI-e kabloları aşırı ısınıyor, keza kartın kendisi de öyle. Bu kış aylarında bu kadar ısınması garibime gitti, size danışmak istedim.
(Ayrıca bilgisayarı açarken ve kapatırken ekran kartının üstünde beyaz ışık yanıp sönüyor ve röle sesi gibi bir ses yapıyor anlık ama tık yapıyor ve tık sesiyle beraber hemen ışık yanıp sönüyor, bir daha yanmıyor kullanırken.)

Dosya Ekleri

• image.jpg
    image.jpg
    190,5 KB · Görüntüleme: 23
Evet arkadaşlar, herkese hayırlı akşamlar. İki gün önce 4070'imi satıp 9070 XT aldım. Yanına da 850 watt'lık Gold sertifikalı Gigabyte UD model PSU aldım. Çalışırken bir problem yok, her oyunu 4K, 2K rahat oynatıyorum ancak bu PCI-e kabloları aşırı ısınıyor, keza kartın kendisi de öyle. Bu kış aylarında bu kadar ısınması garibime gitti, size danışmak istedim.
(Ayrıca bilgisayarı açarken ve kapatırken ekran kartının üstünde beyaz ışık yanıp sönüyor ve röle sesi gibi bir ses yapıyor anlık ama tık yapıyor ve tık sesiyle beraber hemen ışık yanıp sönüyor, bir daha yanmıyor kullanırken.)
Her beslemeyi ayrı PCI-e kablosuyla yapın. Tek kablodan iki besleme yaptığınız için kablolar ısınıyor muhtemelen. Ayrıca kartın kendi ısınıyor derken kaç derece oluyor?

Her beslemeyi ayrı PCI-e kablosuyla yapın. Tek kabloyu ikiye böldüğünüz için ısınıyor muhtemelen. Ayrıca kartın kendi ısınıyor derken kaç derece oluyor?
Hocam psu’da 3 adet pcıe çıkışı var biri işlemcide takılı diğerleri ise Ekran kartında yani psu’ya taktığım 2 pcıe kablosunun sadece biri direkt ekran kartına gidiyor diğer iki girişi 6+2 pinle besleyebiliyorum ancak kartın kendisi yük altında 62dereceyi gördü dün akşam

Hocam psu’da 3 adet pcıe çıkışı var biri işlemcide takılı diğerleri ise Ekran kartında yani psu’ya taktığım 2 pcıe kablosunun sadece biri direkt ekran kartına gidiyor diğer iki girişi 6+2 pinle besleyebiliyorum ancak kartın kendisi yük altında 62dereceyi gördü dün akşam
62° gayet iyi değer.

Evet arkadaşlar, herkese hayırlı akşamlar. İki gün önce 4070'imi satıp 9070 XT aldım. Yanına da 850 Watt'lık Gold sertifikalı Gigabyte UD model PSU aldım. Çalışırken bir problem yok, her oyunu 4K, 2K rahat oynatıyorum ancak bu PCI-e kabloları aşırı ısınıyor, keza kartın kendisi de öyle. Bu kış aylarında bu kadar ısınması garibime gitti, size danışmak istedim.

Kart ısınır normal.

En sağdaki soket ile ortadaki soketi yer değiştirin, soketler sıkıca otursun.

Dediğim gibi tek kablodan iki besleme yaptığınız için kablolar ısınıyordur. Kart derecenize gelecek olursak sizin kartınız ortalama 60 derecede çalışıyormuş. Artı/eksi üstüne koyduğunuzda değerleriniz normal.

Hocam, sorun muhtemelen kabloların zincirleme olarak bağlanmasından kaynaklanıyor.
Peki hocam bunu nasıl çözebilirim attığım fotoğrafta alttaki giriş cpuya gidiyor üstteki iki girişi ise ekran kartına bağladım bu yanlış mı bu şekşlde

Kart ısınır normal.

En sağdaki soket ile ortadaki soketi yer değiştirin, soketler sıkıca otursun.
Tamamdır dediğinizi yapıyorum şu an hocam

Dosya Ekleri

• image.jpg
    image.jpg
    137,6 KB · Görüntüleme: 14
Peki hocam bunu nasıl çözebilirim attığım fotoğrafta alttaki giriş cpuya gidiyor üstteki iki girişi ise ekran kartına bağladım bu yanlış mı bu şekşlde

Tamamdır dediğinizi yapıyorum şu an hocam
Yeni nesil PSU'yla birlikte Sapphire Nitro+ alsanız daha mantıklı olabilirmiş. Çıkışlarınız ayrı ayrı 3x8 pin besleme için yeterli değil gibi duruyor. Boştaki soket 12VHPWR muhtemelen, değil mi?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı