Yeni alınan hazır sistem hiçbir şekilde çalışmıyor

Anakart ASRock o belli zaten.
O ASRock çipsetinin sağ altındaki Powe SW pinlerinin net görüntüsü paylaşın kamera flash kapalı şekilde.
Akşam atarım hocam şuan dışarıdayım

Hocam anakart manueline baktım, power sw ve led doğru yere takılmış, ben yine de çıkarıp taktım yine çalışmadı. Burda şimdi multimetre ile kontrol ediyoruz, psu'dan çıkan ekran kartı güç kablosuna hiç akım gelmiyor, 0 gözüküyor. Sanırım direkt psu'da sıkıntı var ve terlik giymezsem sağından solundan elektrik çarpıyor. Elektrik kaçağını kontrol edicez birazdan.

Anakart ASRock o belli zaten.
O ASRock çipsetinin sağ altındaki Powe SW pinlerinin net görüntüsü paylaşın kamera flash kapalı şekilde.
Takıldığı yerker doğruymuş hocam.

Sanırım geri yollayacağım, başka çözümü yok gibi..

Dosya Ekleri

• IMG_20230921_190726.jpg
    148 KB · Görüntüleme: 44
  • IMG_20230921_190505.jpg
    86,6 KB · Görüntüleme: 45
Son düzenleme:

Sorun ön panel bağlantısında değilse, çok yüksek ihtimalle dediğiniz gibi güç ünitesinde veya kablolardadır sorun.

Sorun ön panel bağlantısında değilse, çok yüksek ihtimalle dediğiniz gibi güç ünitesinde veya kablolardadır sorun.
Hocam size bir şey soracaktım, dün sistemin serviste testi yapılmış, herhangi bir sorun olmadan açılmış. Hatta adam ilk başta ekran kartı çalışıyor, şuan ekran açık dedi, psu'dan hiç şüphelenmedi, ben detaylı anlatınca farketti. Evin elektriğiyle ilgili bir sıkıntı olabilir dedi. Zaten benim üçlü priz biraz eskiydi, kasanın power'ına basınca garip bir şekilde o üçlüye takılan monitörde kapanmadı, bir süre çalışmadı sonra prizle monitör tekrardan çalışmaya başladı.

Orda elektriksel bir arıza olmuş olsa da bu yolda kargodayken kendi kendine düzelebilir mi? Biraz garip geldi ama olabilir diye düşündüm.

Bendede ayn8 şey oluyor ince hesaptan haz8r sistem aldım çalışmadı neden olabilir siz nasıl cözdünüz

Bendede ayn8 şey oluyor ince hesaptan haz8r sistem aldım çalışmadı neden olabilir siz nasıl cözdünüz
Açıkçası ben çözmedim ben aldığım siteyi arayıp geri kargoladım. Onlar da dedi ki sistem çalışıyor bir sıkıntı yok. Geri gönderdiler baktım çalışıyor enteresan bir şekilde. Hatta benim bahsettiğim sorunu anlamamışlar sorun ekranda mı vs birkaç soru sordular, ben de dedim yok güç gelmiyor deyince şaşırdılar. Büyük ihtimalle bizim binada bir elektrikle ilgili sıkıntı oldu. Geri geldiğinde akım korumalı priz aldım sıkıntı çıkmadı.

Akım korumalı priz var ama çalışmıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…