Çözüldü MSI PRO B650M-B RTX 4070 sistemde görüntü gelmiyor ve BOOT LED ışığı yanıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

honourr

Kilopat
Katılım
31 Temmuz 2015
Mesajlar
560
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba,

Aldığım yeni sistemde ekran kartını taktım ve DP kablo ekran kartına takılı ancak görüntü alamadım. HDMI denedim aynı.

Ekran kartına takılan tek bir kablo var, onu kontrol ettim. Mevcut kablolarda da sorun yok, boşta kablo yok. Ekran kartını çıkartıp-takıp tekrar denedim ama aynı. Ekran kartını çıkartıp HDMI'yı anakarta bağladım ve BIOS ekranı geldi.

İşletim sistemi yüklü olmadığı için boot yapamıyor gibi anladım. Şu an ekran kartını çıkarttım ve anakarta bağlı şekilde BIOS ekranındayım. BIOS tarihi 13 Kasım 2023 görünüyor. Update ile sorunum çözülür mü yoksa başka bir noktayı mı kontrol etmem gerek?

Sistem bu:

SS.jpg


Çok teşekkürler.
 

Dosya Ekleri

  • SS.jpg
    SS.jpg
    78 KB · Görüntüleme: 19
Çözüm
O zaman ihale karta kalıyor, çünkü sistem işlemciden görüntü veriyor, siz bir de BIOS'u son sürüme güncelleyip deneyin, belki düzeltilen bir sorun vardır.
Yeşil kısımdaki 2 giriş dolu mu? Kırmızı soketi tam oturtuyor musunuz?

Eki Görüntüle 2153730
Evet, biraz daha bastırarak sıkıp taktım ve tekrar denedim. Yeşil tarafı da ittirdim birbirine. Şu an BOOT led yanmıyor ama görüntü hala yok.

GPU'nun ışığı da fanları da çalışıyor bu arada.

Şu nokta önemli olabilir belki: BIOS'ta Restore Defaults'a basıp Yes dedikten sonra Save&Exit ile çıktığımda bana "BIOS'ta herhangi bir değişiklik yapmadınız" şeklinde bilgi vermişti, bunu görür görmez işlemi tekrarlayıp yaptım ama aynıydı. Ben de Save&Exit diyip çıktım.
 
Kullandığınız görüntü kabloları eski nesil mi?
Hayır daha yeni Asus monitör aldım ve onun DP kablosunu kullanıyorum. Kabloları zaten laptop'ta kullanıyorum, onlarda problem yok.

Bu arada anakarta takılı kablolardan birinin, sanırım kablonun uzunluğunun zar zor yetmesinden dolayı pinlerde hafif eğilme var. Bunun için iade edilmeli mi, siz ne düşünürsünüz?

SS4.jpg
 
Kartın görüntü vermemsi için bir sebep yok, sanırım dahili GPU açık olduğu için, kablosuz şekilde açtığınızda VGA LED bu yüzden yanmıyor, BIOS sürümüz eski değil, zaten boot LED her şey normal olduğu için yanıyor, bu kablolar bir cihazda çalışıp diğerinde çalışmayabiliyor.
Farklı DP kablo denedim, farklı slot'a taktım, HDMI kablo denedim ama hepsinde aynı. Neyi yanlış yapıyorum anlamadım.
 
O zaman ihale karta kalıyor, çünkü sistem işlemciden görüntü veriyor, siz bir de BIOS'u son sürüme güncelleyip deneyin, belki düzeltilen bir sorun vardır.
O konuda da, resmi sitede benim işlemci için vA0 uzantılı zip yazılmış. Ama Downloads kısmında vA6 görüyorum. vA0 diyor olması bir engel değil, değil mi? İlk sırada gösterdiğim vA6'yı mı indirmeliyim?

SS6.png
SS5.png
 

Yeni konular

Geri
Yukarı