Yeni alınan Kingston SSD aşırı yavaş

Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
Kingston
Anakart
GİGABYTE
Arkadaşlar HDD bozulması üzerine Vatan Bilgisayar'dan SSD almaya gittim bugün. SSD'yi aldım ayreten kasayı da götürüp onlara taktırdım SSD'yi. Donanım işlerinden pek anlamıyorum. Eve geldiğimde Windows 10'un boot edilmiş hali vardı USB de oradan kurdum SSD'ye. Ancak bilgisayar açılırken beni 5-6 dk sürekli bekletiyor, açıldığında aşırı ama aşırı yavaş. Açıkçası bad sector falan mı var diye düşündüm yani SSD de bad sector olmaz diye düşünüyorum. Zaten bilgisayara giremiyorum bile o derece yavaş bir de sözde SSD. Arkadaşlar Vatan Bilgisayar'dan aldım onlara taktırdım eğer bu problem yazılımsalsa çözümünü söyler misiniz?
Donanımsal bir sıkıntıysa ürün iadesi isteyeceğim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Fiziksel olarak da bağlantıları kontrol edin. Yerlerini de değiştirip deneyebilirsiniz. Yine devam ederse Vatan`a gidebilirsiniz.

Bilemiyorum hocam.
@Yener K. hocam siz ne diyorsunuz?

Yakın bir arkadaşımı aradım kurulum yaptığın Windows USB`sinde bad sector varsa onla beraber kurduğu için olabilir dedi. Bir tane laptopum var oradan USB de bad sector var mı diye taratıcam yoksa büyük ihtimalle SSD bozuk iade isteyeceğim.

Yakın bir arkadaşımı aradım kurulum yaptığın Windows usbsinde bad sector varsa onla beraber kurduğu için olabilir dedi. Bir tane laptopum var oradan USB de bad sector var mı diye taratıcam yoksa büyük ihtimalle SSD bozuk iade isteyeceğim.
USB ve Bad sector? Mekanik olmayan disk aygitlarinda bozuk sektor olmuyor diye biliyorum, USB omru dolduysa bilemem tabii. Farkli USB ile denemek mantikli ama dediginiz teknik olarak zor.

Fiziksel olarak da bağlantıları kontrol edin. Yerlerini de değiştirip deneyebilirsiniz. Yine devam ederse Vatan'a gidebilirsiniz.

Hocam az önce bilgisayardan cızzz diye bir ses geldi direk bilgisayarın fişini çektim. Bilgisayarı falan açmaya zorladığım için zarar mı verdim ki? Yoksa SSD'den mi geldi bu ses? Sanırım Vatan`a gideceğim düzelecek gibi durmuyor.

SSD`ler için böyle ses duymadım. Başka sıkıntı da olabilir. Tecrübeniz yoksa gidin derim.

USB ve bad sector? Mekanik olmayan disk aygitlarinda bozuk sektor olmuyor diye biliyorum, USB omru dolduysa bilemem tabii. Farkli USB ile denemek mantikli ama dediginiz teknik olarak zor.

USB'yi 3 yıl önce falan almıştım. Bir kere yere düşmüştü o da masadan yani çok yüksekten değil. Onun dışında bir şey olmadı USB'ye.

Hocam az önce bilgisayardan cızzz diye bir ses geldi direk bilgisayarın fişini çektim. Bilgisayarı falan açmaya zorladığım için zarar mı verdim ki? Yoksa SSD'den mi geldi bu ses? Sanırım Vatan'a gideceğim düzelecek gibi durmuyor.

Zarar vermis olabilirsiniz. SSD'den oldugunu sanmiyorum.
Vatan gitmeniz daha iyi olur.

SSD'ler için böyle ses duymadım. Başka sıkıntı da olabilir. Tecrübeniz yoksa gidin derim.

Hocam yarın Vatan`a direkt kasayı alıp götüreceğim. Donanım işlerinden hiç anlamam çünkü. Ne sıkıntısı varsa çözsünler belki başka bir şey de de sıkıntı olabilir baksınlar bir.

Tamamdır hocam. Duruma göre yazarsınız.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı