Yeni alınan M.2 SSD bağlı sistem açılıyor

Oyuncanavarii

Megapat
Daha fazla  
Kioaxcia G2 500 GB M.2 SSD aldım. Önceki SSD'im JD 480 GB SATA SSD idi. Disk kopyalama yaparak M.2'ye klonladım sistemi. Sistemin açılış hızında bir hızlanma olmadı. Açma tuşuna bastıktan yaklaşık 35 saniye sonra masaüstü geliyor bu durum normal mi? BIOS'ta hızlı başlatma vs etkin Windows da UEFI kurulmuştu. Ayrıca M.2 SSD'den JD 480 SATA SSD'a oyunları atarken ilk 15 saniye sonrasında hız aşırı yavaşlıyor fotoğrafta gözüktüğü gibi.

Dosya Ekleri

• aktarım.png
    aktarım.png
    9,9 KB · Görüntüleme: 37
Kioaxcia G2 500 GB M.2 SSD aldım. Önceki SSD'im JD 480 GB SATA SSD idi. Disk kopyalama yaparak M.2'ye klonladım sistemi. Sistemin açılış hızında bir hızlanma olmadı. Açma tuşuna bastıktan yaklaşık 35 saniye sonra masaüstü geliyor bu durum normal mi? BIOS'ta hızlı başlatma vs etkin Windows da UEFI kurulmuştu. Ayrıca M.2 SSD'den JD 480 SATA SSD'a oyunları atarken ilk 15 saniye sonrasında hız aşırı yavaşlıyor fotoğrafta gözüktüğü gibi.

Yaptığınız şekilde windows kurulmaz diske baştan format atın. Bir süre sonra doldukça açılış hızı yavaşlar. Örneğin 1 ay önce format attığımda 10 saniyede açılan bilgisayarım şuan 15-20 arası açılıyor.

Format atınız çünkü taşınma işleminden daha iyi sonuç verir bence.
Ve o yavaşlık normal olabilir başka şeyler kopyalarken aynı şey oluyor mu ona bakın bence.

Fotoğrafta görülen Windows OS Configuration'u UEFI seçince BIOS'a girilmiyor. Windows açılana kadar siyah ekranda kalıp bir anda masaüstü geliyor. Diğer fotoğraftaki boot mode select UEFI yaptım onda sorun yok. Şu an yaklaşık 25-30 saniye arası sürüyor.

Format atınız çünkü taşınma işleminden daha iyi sonuç verir bence.
Ve o yavaşlık normal olabilir başka şeyler kopyalarken aynı şey oluyor mu ona bakın bence.

Evet hangi dosyayı atarsam atayım çok fazla dosya varsa 10-15 saniye sonra hız belirgin şekilde düşüyor. Heleki USB belleğe atıyorsam saatler sürüyor. 50-60 GB bir oyunu atmak yarım saati geçiyor.

Yaptığınız şekilde Windows kurulmaz diske baştan format atın. Bir süre sonra doldukça açılış hızı yavaşlar. Örneğin 1 ay önce format attığımda 10 saniyede açılan bilgisayarım şu an 15-20 arası açılıyor.

Format atınca Windows lisansım gitmez değil mi?

Dosya Ekleri

• 5979060798267442729.jpg
    5979060798267442729.jpg
    141,4 KB · Görüntüleme: 25
  • 5979060798267442730.jpg
    5979060798267442730.jpg
    95 KB · Görüntüleme: 24
Son düzenleme:
Fotoğrafta görülen Windows OS Configuration'u UEFI seçince BIOS'a girilmiyor. Windows açılana kadar siyah ekranda kalıp bir anda masaüstü geliyor. Diğer fotoğraftaki boot mode select UEFI yaptım onda sorun yok. Şu an yaklaşık 25-30 saniye arası sürüyor.

Evet hangi dosyayı atarsam atayım çok fazla dosya varsa 10-15 saniye sonra hız belirgin şekilde düşüyor. Heleki USB belleğe atıyorsam saatler sürüyor. 50-60 GB bir oyunu atmak yarım saati geçiyor.

Windows key öğrenme yöntemleri var oradan KEY'inizi ve türünü bir yere not edin.
Hatta türünü söyleyin eğer anakarta bağlıysa gitmez.

M2 modeli nedir ? USB'ye atarken düşmesi normal de düz dosya atarken bir süre sonra düşüyorsa DRAM'siz bir modeldir büyük ihtimalle Windows kurulacaksa DRAM çok önemli keşke araştırıp alsaydınız. Lisans anakarta işleniyor bildiğim kadarıyla fakat kodu tekrar girmeniz gerekmekte.

M.2 modeli nedir? USB'ye atarken düşmesi normal de düz dosya atarken bir süre sonra düşüyorsa DRAM'siz bir modeldir büyük ihtimalle Windows kurulacaksa DRAM çok önemli keşke araştırıp alsaydınız. Lisans anakarta işleniyor bildiğim kadarıyla fakat kodu tekrar girmeniz gerekmekte.

DRAM'li hocam. Kioxia Exceria G2. Diğer SSD'im DRAM'sız. Ona atarken mesela çok yavaşlıyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı