Yeni alınan M.2 SSD takılınca direkt çalışır mı?

salih2008

Decapat
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
KINGSTON NV2 1TB 3500MB/2100MBS NVME PCIE M2 SSD
Anakart
Gigabyte GA-A320M-H
Yeni M.2 SSD aldım, bilgisayara takınca bir şey yapmam gerekli mi? yoksa direkt çalışır mı?

Ben şimdi direk M.2'yi takınca M.2 gözükür mü ve ben çok bilmiyorum Windows'u M.2'ye nasıl geçirebilirim?
Biraz daha açık yazayım.

Taktıktan sonra doğrudan bilgisayarı açıp onu kullanacaksan ilk başta gözükmez. Disk yönetimi üzerinde başlatılmalı. Bu işlem, depolama amaçlı ve ikinci disk olacaksa bir defaya mahsus yapılır. Son derece hızlı ve kolay işlemdir. Başlat menüsünde arama amaçlı "sabit disk" yazsan zaten ilgili ekrana yönlendirir.

Yeniden Windows kurulacaksa veya mevcut SSD'deki kurulum yenisine klonlanacaksa disk başlatma gerekli değil. Doğrudan USB belleğinle Windows kurulumu ekranından yeni diski seçerek kurulumu başlatmak yeterlidir. Veyahut uygun bir programlar klonlama yapılarak zamandan da tasarruf edilir. Bunun için rehberler var.

O zaman direk taktığımda çalışır mı peki hocam.

Taktıktan sonra bilgisayarınızı açın, başlata "Disk yöneticisi" yazın ve çıkan programlar arasından "Disk bölümü oluştur ve formatla" olanı açın. M.2 SSD orada gözükecektir ama muhtremelen pasif durumda olacak. Altta pasif durumda olan diske sağ tıklayıp "Yeni basit birim oluştur" diyip adımları takip ettiğinde disk aktif hale geliyor.

Aşağıdaki videoda da anlatıyor nasıl olduğunu.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Taktıktan sonra bilgisayarınızı açın, başlata "disk yöneticisi" yazın ve çıkan programlar arasından "disk bölümü oluştur ve formatla" olanı açın. M.2 SSD orada gözükecektir ama muhtremelen pasif durumda olacak. Altta pasif durumda olan diske sağ tıklayıp "yeni basit birim oluştur" deyip adımları takip ettiğinde disk aktif hale geliyor.

Aşağıdaki videoda da anlatıyor nasıl olduğunu.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sağ olun tüm yardımcı olan arkadaşlara halletim teşekkür ediyorum hepinize.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı