Yeni alınan R5 9600X RTX 5070 Ti bilgisayar anakartında boot ışıgı yanıyor

Doerluin

Hectopat
Daha fazla  
Bilgisayarı alalı 5 gün oldu ve anakartın üzerinde boot ışıgının yandığını yeni gördüm, sisteme Windows kurdum ve bilgisayarda bazı oyunları da test ettim. Herhangi bir problem ile karşılaşmadım. Bugün dikkatimi çekmesi ile birlikte bilgisayarın önceden çektigim fotograflarına baktım ve 2. günden beri yandıgını gördüm (daha önceden de yanmış olabilir). BIOS'ta bazı ayarları degiştirmiştim RAM'leri EXPO'ya aldım, işlemcinin içindeki APU'yu kapattım, işlemci normalde 65W tpdsi var BIOS'tan 105W TDP yapılabiliyor onu yaptım ve Security boot açtım (Valorant için). Sorun sizce neden kaynaklı olabilir?

sistem:
Ryzen 5 9600X.
BIOSTAR B850MT-E Pro.
Palit RTX5070 Ti gamıngpro 16 GB.
TwinMOS voltx RGB 32 GB (2x16) 6000MHz CL36.
Crucial P310 2TB 7100-6000MB/s M.2
FSP CMT318 750W 80+ Bronze.
Aigo AI DN360D 360mm sıvı soğutucu.

Boot.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayarı alalı 5 gün oldu ve anakartın üzerinde boot ışıgının yandığını yeni gördüm, sisteme Windows kurdum ve bilgisayarda bazı oyunları da test ettim. Herhangi bir problem ile karşılaşmadım. Bugün dikkatimi çekmesi ile birlikte bilgisayarın önceden çektigim fotograflarına baktım ve 2. günden beri yandıgını gördüm (daha önceden de yanmış olabilir). BIOS'ta bazı ayarları degiştirmiştim RAM'leri EXPO'ya aldım, işlemcinin içindeki APU'yu kapattım, işlemci normalde 65W tpdsi var BIOS'tan 105W TDP yapılabiliyor onu yaptım ve Security boot açtım (Valorant için). Sorun sizce neden kaynaklı olabilir?

sistem:
Ryzen 5 9600X.
BIOSTAR B850MT-E Pro.
Palit RTX5070 Ti gamıngpro 16 GB.
TwinMOS voltx RGB 32 GB (2x16) 6000MHz CL36.
Crucial P310 2TB 7100-6000MB/s M.2
FSP CMT318 750W 80+ Bronze.
Aigo AI DN360D 360mm sıvı soğutucu.

Eki Görüntüle 2539877

RAM'in birini cikar oyle acmayi dene. Olmazsa clear CMOS yap.

Sistemimin çalışmasında herhangi bir problemim yok şu an, RAM çıkardıktan sonra tekrar takmalı mıyım yoksa hiç RAM'lere dokunmadan direkt BIOS mu sıfırlıyım.
Rami cikarinca mi calisti? Baska slota takmayi dene. Belki slot arizalidir.

RAM'i cikarinca mi calisti? Baska slota takmayi dene. Belki slot arizalidir.

Bilgisayarımın çalışmasında zaten bir problemim yok o yüzden daha herhangi bir şey yapmadım. İlk konuyu açarkende o yüzden arıza ledinin yandıgını sonradan gördüğümü söyledim. Şu an bilgisayarımın herhangi bir performans problemi yok güzelce kullanıyorum ama anakarttaki o LED'in yanması gözüme battı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı