Yeni alınan R7 5800X işlemci 90 derece oluyor

kaanxmia

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba AMD Ryzen 7 5800X sıfır işlemci aldım bugün taktırdım ve MX-4 macun eklettirdim ve kule tipi bir soğutucumu taktım. Valorant'a girdim %50 Max kullanım gördüm fakat sıcaklık her zaman 86-90 arası sabitti. Sonra teste koydum orada da Max 90'da sabit kalıyor. Yardımcı olur musunuz?

Dosya Ekleri

• image.jpg
    image.jpg
    260,5 KB · Görüntüleme: 28
Son düzenleyen: Moderatör:
Kule tipi soğutucunun marka modelini öğrenebilir miyim? Ek olarak PBO'dan Curve Optimizer yapmayı deneyin.

Çok da kaliteli bir şey değil ama stok fandan iyidir 5500 takılıyken bile 280FPS falan alırken 90ı hiç görmedim işlemci boştayken bile sıcaklığı çok dengesiz gidiyor PBO ve Curve Optimizer nasıl yapılır bilmiyorum yardımcı olur musunuz?

Bilgisayara res attım açılır açılmaz core tempe baktım 75dereceyle başladı 60lara düştü ama çok dengesiz yani
Kule tipi soğutucunun marka modelini öğrenebilir miyim ? Ek olarak PBO dan Curve Optimizer yapmayı deneyin.

Ryzen 5500 ile 5800X kıyaslamak zaten mantıklı değil. Bu kadar ısınmaması gerekiyor Kasanın bulundugu ortam kasanın hava sirkülasyonu hatta fanların dönüş hızı bile çok etkili. Kule tipi sogutucuda 1 tane fan varsa bu da ekstra bir dezavantaj sağlıyor.

PBO ve Curve Optimizasyonu YouTube'dan detaylı videolarak bakarak yapmanız çok daha saglıklı olacaktır.

kasayı açtım ve ekran kartımında fanlarının dönmeyip sabit durduğunu fark ettim sıcaklığında sorun yok diye umursamamıştım şimdi gördüm napmalıyım
Ryzen 5500 ile 5800X kıyaslamak zaten mantıklı değil. Bu kadar ısınmaması gerekiyor Kasanın bulundugu ortam kasanın hava sirkülasyonu hatta fanların dönüş hızı bile çok etkili. Kule tipi sogutucuda 1 tane fan varsa bu da ekstra bir dezavantaj sağlıyor.

PBO ve Curve Optimizasyonu YouTube'dan detaylı videolarak bakarak yapmanız çok daha saglıklı olacaktır.

Şimdi dönmeye başladı

Yeniden durdu neden böyle oluyor (yük altında değil)

kasayı açtım ve ekran kartımında fanlarının dönmeyip sabit durduğunu fark ettim sıcaklığında sorun yok diye umursamamıştım şimdi gördüm napmalıyım

Şimdi dönmeye başladı

Ekran kartınızda 0 Db teknolojisi vardır ve aktiftir. Kart 60 dereceyi görmediği sürece fanlarını çevirmez bu bazı markaların üst seviye ve orta seviye kartlarında mevcuttur. Endişe etmenize gerek yok.

Ekran kartının fanlarının dönmememsi normal bir olay yük altına girdiğinde fanlar dönmeye başlıyacaktır.

Şimdi dönmeye başladı

İ
Ekran kartınızda 0 Db teknolojisi vardır ve aktiftir. Kart 60 dereceyi görmediği sürece fanlarını çevirmez bu bazı markaların üst seviye ve orta seviye kartlarında mevcuttur. Endişe etmenize gerek yok.
İşlemciyi biostan akıllı fan 5 ayarlarından normalden tam hıza çevirdim pbo curve ayarını nasıl yapcam biostan

İ

İşlemciyi biostan akıllı fan 5 ayarlarından normalden tam hıza çevirdim pbo curve ayarını nasıl yapcam biostan

Basit ama biraz detaylı bir işlem PBO Curve Optimizer konusunu yine bu forumdan yada dediğim gibi Youtube den araştırıp izleyerek anlayarak yapmanız daha iyi olacaktır. Birde yaptığınız ayarları tek tek test edip stabiliteyi de sağlamanız gerekmekte.

Basit ama biraz detaylı bir işlem PBO Curve Optimizer konusunu yine bu forumdan yada dediğim gibi Youtube den araştırıp izleyerek anlayarak yapmanız daha iyi olacaktır. Birde yaptığınız ayarları tek tek test edip stabiliteyi de sağlamanız gerekmekte.
Acaba fan mı oturmadı anlamıyorum ki ya yan kapağı da açtım hala valoda max 90 derece %100 de kullanmıyor kendini pbo bahsettiğiniz ayarları anlatan video varmı düzgün bulamadım ben

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı