Yeni alınan R7 7700X sistem donuyor

DustyDuck

Yoctopat
Daha fazla  
RAM
Lexar Ares 16x2 CL30 6000Mhz
SSD veya HDD modeli
Kingston SNV3S1000G
Ekran kartı
AMD RX 9060XT 16Gb
Anakart
MSİ B650M Gaming Plus Wifi
İşlemci
AMD Ryzen 7 7700x
Merhaba arkadaşlar, bilgisayarımı yeni toparladım ve ekran kartımı sonradan aldım. Ekran kartımı alana kadar herhangi bir sorun ile karşılaşmıyordum (iGPU ile kullanıyordum).

Fakat ekran kartını sistemime dahil ettikten sonra oyun oynarken ya da oyunu açarken ya da hiç alakasız işim bitti diye bilgisayarı kapatırken bir anda sistem komple kilitleniyor, hiçbir şekilde cevap vermiyor. Kasa üzerinden reset tuşuna basmadan... Ekran kartından şüphelendiğim için ekran kartını değişime yollamıştım ve yeni gelen ekran kartı ile de aynı sorunları yaşıyorum maalesef. Ayrıca "donanım hızlandırmalı GPU zamanlayıcısı" seçeneği açıkken Windows'ta anlık küçük takılmalar da oluyor, bilgisayarı açtığım ilk 2-3 dk içerisinde.

Ekran kartını FurMark ile test ettim, herhangi bir sıkıntı göremedim, aşırı ısınma gibi.

RAM'lerim için MemTest86 testini gerçekleştirdim, 3.5 saatlik testin sonunda herhangi bir sorunla karşılaşmadım, testten geçti.

İşlemciyi Cinebench R23 ile teste soktum, orada da herhangi bir sıkıntı görmedim. En gözüme batan şey işlemci sıcaklığının 93 derecelere kadar çıkmasıydı.

Ki bildiğim kadarıyla işlemcinin 95 dereceye kadar sıkıntısız çalışma olanağı var zaten.

Sistem özelliklerim aşağıdaki şekilde:

İşletim sistemi: Windows 11 Pro
Anakart: MSI B650M Gaming Plus Wi-Fi
İşlemci: AMD Ryzen 7 7700X
SSD: Kingston SNV3S1000G
İşlemci soğutucu: MSI MAG CoreLiquid 360R V2
Ekran kartı: AMD RX 9060XT 16 GB
RAM: Lexar Ares 16x2 CL30 6000 MHz
Kasa: BitFenix Ceto
PSU: Kasa içerisinde gelen 750W 80+ Bronz PSU

Ekran kartı sürücülerim güncel ve düzgün kurulmuş durumda. Benim aklıma gelenler:
  • Anakart üzerinde bir sıkıntı olabileceği
  • PSU'dan kaynaklı bir sıkıntı yaşıyor olabilirim belki, sonuçta çok da düzgün bir PSU değil
  • Ya da belki Windows'tan kaynaklı olabileceği. Fakat iGPU ile kullanırken bir sorun yaşamıyor oluşum, Windows ile ilgili olduğu konusundan uzaklaştırıyor beni.
Bu sorunu sürekli olarak yaşamıyorum bu arada. Belki günde 1 kez, belki 3 günde 1 kez karşılaştığım bir sorun.

Yardımcı olabilecek varsa yardımlarını bekliyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı