Yeni alınan RTX 4060 sistem testlerden daha düşük performans gösteriyor

ykayra19

Yoctopat
Daha fazla  
RAM: 16 GB 3200 MHz.
Ekran kartı: RTX 4060.
İşlemci: AMD Ryzen 5 5600.

Selam, ben yeni bir PC topladım, daha doğrusu sistemime 4060 ekran kartı ekledim ve yaklaşık olarak 2 aydır bende ama ani çıkan işler dolayısıyla çok kullanma fırsatım olmamıştı ve oyun testlerini yeni yapma fırsatı buldum. Olay şu ki, izlediğim tüm test videolarındaki ve bilgilendirme videolarındaki söylenen FPS değerlerini alamıyorum ve PC'si benimkiyle aynı özelliklere sahip ya da benden 1-2 tık kötü olan arkadaşımın PC'si benim aldığım FPS değerlerinden fazlasını alıyor. Ekran kartında bir sorun olma ihtimali olduğunu düşünüyorum ama öyle büyük bir sorun da yok. (PC'nin kapanıp açılması, oyunlarda çökme gibi büyük sorunlardan bahsediyorum.) Ancak öyle bir şey de yok. Ekran kartının garantisi var, eğer bir sorun olduğundan emin olursam vereceğim ama anlayamıyorum, nasıl çözeceğim bu sorunu?

-Testler bazen yanıltabiliyor. Grafik ayarlarında farklılıklar olabilir dikkatli bakmak lazım (dlss/fsr, raytracing, kalite, çözünürlük vs.) veya düşük ihtimalle oc yapılıp yüksek gösteriliyor olabilir.
-Sıcaklıklar anormal seviyedeyse sistem kendini korumaya alıp gücü kısıyordur.
-GPU odaklı stres testi yapılabilir.
-PSU'dan kaynaklı da olabiliyor, ya wattı düşük kalıyordur ya da arızalı olabilir.
-RAM'lerin expo veya xmp profili kapalıysa stok mhz değerlerinin altında kalır.
-CrystalDiskMark üzerinden SSD hız-sağlık durumuna bakılmalı.
-Sistemi meşgul eden programlar vs. olabilir.
-Klişe ama formatla da bu sorunu çözenler var.

Eski ekran kartınız takılıyken sisteminiz testlerden düşük performans gösteriyor muydu? Cevap hayırsa yüksek ihtimal gpu'dan kaynaklı olabilir. Darboğaz söz konusu değil zaten, r5 5600 bu gpu'yu rahatlıkla besliyor.

Son düzenleme:
Ark Survival evolveddeydim oradan atayım dedim en yüksek ayarlarda ortalama böyle diyor ama açık yerlerde gezerken 60'a kadar düştüğünüde gördüm mini fpsdroplar yediğimde oldu ve aynı şekilde MSI Afterburner kullanmadığım bazı oyunlardan olan LoL'de mesela 200 üstünü alamıyorum oyun ilerledikçe 100'e kadar düşüyor aslında bu sistemde düşmemesi lazım.

-Testler bazen yanıltabiliyor. Grafik ayarlarında farklılıklar olabilir dikkatli bakmak lazım (dlss/fsr, raytracing, kalite, çözünürlük vs.) veya düşük ihtimalle oc yapılıp yüksek gösteriliyor olabilir.
-Sıcaklıklar anormal seviyedeyse sistem kendini korumaya alıp gücü kısıyordur.
-GPU odaklı stres testi yapılabilir.
-PSU'dan kaynaklı da olabiliyor, ya wattı düşük kalıyordur ya da arızalı olabilir.
-RAM'lerin expo veya xmp profili kapalıysa stok mhz değerlerinin altında kalır.
-CrystalDiskMark üzerinden SSD hız-sağlık durumuna bakılmalı.
-Sistemi meşgul eden programlar vs. olabilir.
-Klişe ama formatla da bu sorunu çözenler var.

Eski ekran kartınız takılıyken sisteminiz testlerden düşük performans gösteriyor muydu? Cevap hayırsa yüksek ihtimal gpu'dan kaynaklı olabilir. Darboğaz söz konusu değil zaten, r5 5600 bu gpu'yu rahatlıkla besliyor.
eskiden 1050 ti vardı ona göre şuan kesinlikle daha iyi fps alıyorum ama bence 4060 ekran kartından almam gereken perfonmansı almıyorum LOL gibi aşırı sistem istemeyen oyunlarda bile fps düşüşü yaşıyosam bi sorun olabilir gibime geliyor.Aynı zamanda başka oyunlardada (bannerlord,marvel rivals gibi oyunlar) bazen ani fps düşüşleri ve 80 fps bandlarında takılıyor.

Dosya Ekleri

• 1763818919225.png
    1763818919225.png
    72,9 KB · Görüntüleme: 3
Ark Survival evolveddeydim oradan atayım dedim en yüksek ayarlarda ortalama böyle diyor ama açık yerlerde gezerken 60'a kadar düştüğünüde gördüm mini fpsdroplar yediğimde oldu ve aynı şekilde MSI Afterburner kullanmadığım bazı oyunlardan olan LoL'de mesela 200 üstünü alamıyorum oyun ilerledikçe 100'e kadar düşüyor aslında bu sistemde düşmemesi lazım.

eskiden 1050 ti vardı ona göre şuan kesinlikle daha iyi fps alıyorum ama bence 4060 ekran kartından almam gereken perfonmansı almıyorum LOL gibi aşırı sistem istemeyen oyunlarda bile fps düşüşü yaşıyosam bi sorun olabilir gibime geliyor.Aynı zamanda başka oyunlardada (bannerlord,marvel rivals gibi oyunlar) bazen ani fps düşüşleri ve 80 fps bandlarında takılıyor.
RAM tek slot mu?
1050ti varken sisteminiz aynı gpu lu sistemlerden düşük kalıyor muydu yoksa standart mıydı?

RAM tek slot mu?
1050ti varken sisteminiz aynı gpu lu sistemlerden düşük kalıyor muydu yoksa standart mıydı?
ram 8x2
1050de düşük kaldığı oyunlarda oluyodu dediği fpsi aldığım oyunlarda oluyodu ondan standart diyebiliriz sanırım ama 4060 ı aldığım günden beri daha dediği fpsi alıdığım oyun sanırım yok

ram 8x2
1050de düşük kaldığı oyunlarda oluyodu dediği fpsi aldığım oyunlarda oluyodu ondan standart diyebiliriz sanırım ama 4060 ı aldığım günden beri daha dediği fpsi alıdığım oyun sanırım yok
BIOS güncel mi?
ReSizeBAR açık mı?
Güç ayarın yüksek performansta mı?
DDU ile mevcut sürücüler silinip yeni sürücüler ile temiz kurulum yapıldı mı?
RAM'lerin xmp/expo profilleri açık mı?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı