Yeni alınan RTX 4070 Super sistemde neler yapılmalı?

mustafas9lun

Picopat
Daha fazla  
Vatandan 7500F ve 4070 Super'li bir sistem aldim bugün. Yarin gelecek ama ne yapmam gerektigini bilmiyorum. Bilgili arkadaşlar yardimci olursa guzel olur.

Bilgisayar kullanmasini biliyorum ama pek anlamıyorum Windows'u nasıl kuracağım BIOS Update nasıl yapiliyor kisaca ozet gecebilir misiniz?

Bilgisayar kullanmasini biliyorum ama pek anlamıyorum Windows'u nasıl kuracağım BIOS Update nasıl yapiliyor kisaca ozet gecebilir misiniz?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Windows'u videodaki yöntemle kurabilirsin. Ha bu arada hazır sistem olduğu için büyük ihtimalle ekran kartını da senin monte etmen lazım.

Onlar için youtube´da videolar mecvut, ama kısaca flasha Windows'u yükleyeceksin BIOS'tan bu flashı seçip yükleyeceksin. BIOS Update Windows kurulup ve Windows'un güncellemelerini tamamladıktan sonra yapacaksın, aynı şekilde anakartının son driverını anakart markasının sitesinden flasha atıp flash´tan yükleyeceksin.

Windows yüklemek için:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Bios yüklemek için:

Hayırlı olsun.

Öncelikle tüm güç, monitör ve çevresel birim kablolarınızı bağlayın ve kasanızdan parçaları kontrol edin ve hepsinin çalıştığından emin olun.

İnternet kafeden veyahut erişebildiğiniz başka bir bilgisayar yardımıyla USB bellek ile Windows işletim sisteminizi USB belleğe yazdırın. (bu işlem oldukça basit Windows'un uygulaması sizi gayet iyi yönlendiriyor.)

USB belleğinizi yeni sisteminize takıp bilgisayarı başlattığınızda F2 tuşuna basarak BIOS'a giriş yapın. Boot sekmesinden USB belleğinizi seçin ve bilgisayarınızı yeniden başlatın. (bu adımları YouTube üzerinden anakart modelinizin ismini aratarak rahatlıkla bulabilirsiniz.)

Windows işletim sisteminizi kurduktan sonra USB belleğinizi temizleyerek anakartınızın modelini internete yazın ve son güncel driverlarını indirip USB belleğinize aktardıktan sonra BIOS güncellemesini yapın.

Hazırsınız! Bundan sonra sadece Windows güncellemelerini yapın ve ekran kartınızın, işlemcinizin isimlerini aratarak driverlarını indirin ve kurun. (resmi NVIDIA sürücüleri, Intel sürücüleri olarak aratabilirsiniz.)

Bahsettğim adımların her birini YouTube üzerinden izleyerek yapmanızda fayda var.
Güle güle kullanın.

Her şey bittkten sonra Cinebench, 3DMark gibi programlarla performansı test edin.

aşamaları anladım hocam teşekkürler. anladığım kadarıyla sadece anakart, işlemci ve ekran kartının driverlarını indirip kuruyoruz değil mi? bir de anlattığınız gibi bios ekranından boot sekmesine girdiğimizde usb belleğimizi seçiyoruz ondan sonra bilgisayarı tekrardan başlatıyoruz. o an bilgisayarı nasil tekrardan başlatabilirim. bilmedigimden soruyorum kusura bakmayin.

Flashı yükledikten sonra F10´a basın kayıt edin.(NOT flash yüklenirken mouse´ye bile dokunmayın.) Sonra yeniden başlatabilirsiniz. Zaten F10´a basınca sorması lazım EXIT diye.

tamamdir. baska yapmam gerek bir sey var mi anlatilan disinda?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…