Çözüldü Yeni alınan RX 5500 XT hazır sistem açılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

zavoddskaya

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, İncehesap'tan aldığım hazır sistem açılmıyor. Fanlar dönüyor ama ne görüntü var ne de klavye ve fareyi tanıyor sistem. Dün gece kapattım sistemi, ondan önce her şey normaldi. Sonra açmaya çalıştığımda kilit ekranına geldi fakat işlevsizdi; klavye ve fareyi tanımıyordu. İkisi de bağlı gözüküyor fakat çalışmıyordu. Ayrıca kasanın üstündeki tuşlar da çalışmadı. Fişini çektim, kapattım. Daha sonrasında hiç görüntü alamadım.

Sisteme eski ekran kartım olan RX 550 2 GB modelini taktım, ondan da görüntü alamadım. Farklı monitörlerde denedim, CMOS resetledim ama hala aynı. Sistem sizce ne olmuş olabilir? Bu ürünün arkasında İncehesap durur mu? Tecrübesi olanlar fikirlerini paylaşırsa sevinirim.

Sistem özellikleri:
Anakart: Colorful Battle AX A520M-K M.2
İşlemci: Ryzen 5 5500.
Ekran kartı: Axle Radeon RX 5500 XT 8 GB.
RAM: Apacer 3200 MHz 2x8.
PSU: Rampage Helios 550watt 80+

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Anakart'da mümkünse MSI'dan uzak durunuz, kendilerinin müşteri memnuniyeti sıfır. ASUS, ASRock ve BIOSTAR gibi markalar AMD için çok iyi ürün ve hizmet veriyorlar. Tekrardan geçmiş olsun.

Teşekkürler, bu arada anakart alıp sistemi tekrardan toplamayı düşünüyorum şu an sağlam 5bin civarında bir anakart alamam ama aynı model almak zorundayım mecbur. ASUS'un anakartını gördüm 2300 TL nedense bende sorunun anakarttan olduğunu düşünüyorum bir ay bile olmadan işlemcinin bozulması aşırı saçma olurdu bence ve işlemciler kolay bozulan parçalar değiller siz debilirsiniz anakart alınca sistemin düzeleceğini düşünüyorum.

Merhaba ASUS bir anakart alıp sorunumu çözdüm şu an sistem sorunsuz çalışıyor bir daha Colorful markalı bir ürün alacağımı sanmıyorum gönderebilirsem anakartı garantiye göndereceğim sorunum böyle çözüldü.
Display port'u veya HDMI'ı GPU yerine anakarta takmıyorsunuz değil mi?

DisplayPort'u veya HDMI'ı GPU yerine anakarta takmıyorsunuz değil mi?

Hayır sistemi aldığımdan beri kullanıyorum zaten biraz bilgim var bu konularda eski sistemimi taktım kasaya PSU ve ekran kartı sağlam. Anakart RAM ya da işlemci bozuldu yeni sistemde.
Durup dururken nasıl bozulur bilemiyorum arıza desteği istemiştim adamlar bana güç kablosunu çıkartın takın gibi şeyler demişler garantiye göndermekle de uğraşmayacağım eski sistemle biraz daha beraberiz yani

İçinde Windows var mı?

Geçmiş olsun. Eğer çevrenizde, arkadaşınızda vs PC varsa, onlardan rica edip ram, işlemci vs test edebilirsiniz. Nedense içimde anakartınızda sorun olabileceğine dair bir his var. İlk defa duyduğum bir anakart markası. Umarım bu sorundan hayırlısıyla kurtulursunuz. Gelişmeleri yazarsanız memnun olurum.

İçinde Windows var mı?

Var.

Tabii test edebilirsem gelişmeleri yazarım keşke anakartı böyle bir markadan almak yerine ASUS MSI vb alsaydım yüksek ihtimal anakarttan dolayı başıma bunlar geldi.Teşekkürler.

Var.

Tabii test edebilirsem gelişmeleri yazarım keşke anakartı böyle bir markadan almak yerine ASUS MSI vb alsaydım yüksek ihtimal anakarttan dolayı başıma bunlar geldi.Teşekkürler.
Anakart'da mümkünse MSI'dan uzak durunuz, kendilerinin müşteri memnuniyeti sıfır. Asus, AsRock ve Biostar gibi markalar AMD için çok iyi ürün ve hizmet veriyorlar. Tekrardan geçmiş olsun.

Anakart'da mümkünse MSI'dan uzak durunuz, kendilerinin müşteri memnuniyeti sıfır. ASUS, ASRock ve BIOSTAR gibi markalar AMD için çok iyi ürün ve hizmet veriyorlar. Tekrardan geçmiş olsun.

Teşekkürler, bu arada anakart alıp sistemi tekrardan toplamayı düşünüyorum şu an sağlam 5bin civarında bir anakart alamam ama aynı model almak zorundayım mecbur. ASUS'un anakartını gördüm 2300 TL nedense bende sorunun anakarttan olduğunu düşünüyorum bir ay bile olmadan işlemcinin bozulması aşırı saçma olurdu bence ve işlemciler kolay bozulan parçalar değiller siz debilirsiniz anakart alınca sistemin düzeleceğini düşünüyorum.

Merhaba ASUS bir anakart alıp sorunumu çözdüm şu an sistem sorunsuz çalışıyor bir daha Colorful markalı bir ürün alacağımı sanmıyorum gönderebilirsem anakartı garantiye göndereceğim sorunum böyle çözüldü.

Son düzenleme:
Çözüm
Dediğiniz gibi işlemcinin hemen bozulması garip olurdu. Sorununuzun çözülmesine sevindim, Colorful çok duyulmuş bir marka da değil zaten.

Dediğiniz gibi işlemcinin hemen bozulması garip olurdu. Sorununuzun çözülmesine sevindim, Colorful çok duyulmuş bir marka da değil zaten.

Maalesef sistem yine gitti Valorant oynuyordum değişik sesler çıkartıp sistemde görüntü gitti ama fanlar hala çalışıyordu belki sorun PSU'ya da RAM'lerdir RAM'ler daha ağır basıyor kafamda çünkü H81 4. nesil Intel anakarta takmıştım aynı PSU'yu sorun olmamıştı neyse ekran kartı SSD gibi parçaları satacağım daha yüksek bir sistem alacağım ileriki zamanlarda bununla fazla uğraşmak istemiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…