Yeni alınan RX 7800 XT görüntü vermiyor

French ArKaDaTa

Hectopat
Arkadaşlar yeni RX 7800XT ekran kartı aldım. Bağlantıyı şu şekilde yaptım görüntü gelmiyor.
Hem HDMI hem DP denedim görüntü gelmiyor. Anakarttan da görüntü alamıyorum bu arada. Sadece eski ekran kartımdan alabiliyorum. Neden?
Bu arada açılışta fanlar da dönmüyor.

Dosya Ekleri

• IMG_3260.jpeg
    IMG_3260.jpeg
    129,4 KB · Görüntüleme: 67
  • IMG_3259.jpeg
    IMG_3259.jpeg
    83 KB · Görüntüleme: 51
Son düzenleyen: Moderatör:
2 tane güç kablosu takman lazım, 1 tane taktığınız için çalışmaz.

Doğru. Kasa montajı kötü olduğu için o kabloyu videodan görüp buldum. Çalıştı. Teşekkür ederim. Bu arada şu şekilde kullanmakta problem olur diye yabancı yorumlar okudum doğru mu? İki kabloyu bir kullanmayın gibi bir şeyler söylüyorlar.

Dosya Ekleri

• IMG_3262.jpeg
    IMG_3262.jpeg
    156,8 KB · Görüntüleme: 39
@French ArKaDaTa Kesin olarak problem olur denemez ama bu bağlantı tavsiye edilmiyor. Sebebi ise tek güç kablosuyla birlikte en fazla 220W (75W PCIe hattı, 150W kablo olması lazım) güç iletimi sağlaması.

Geçtiğimiz hafta hazır kasa aldık arkadaşa, onda da 7800 XT'ye bu şekilde bağlantı yaptık ve 20 dakikalık OCCT Power testine tuttuk, bir sıkıntı çıkmadı. Ama bu, çıkmayacağı anlamına gelmiyor. Ekran kartları anlık pik akım çekebildiğinden watt değeri normalde 265-275W çekebiliyorken daha da üstüne çıkabiliyor anlık olarak. Böyle durumlarda ekran kartı kendini resetlediği için sistem kapanabiliyor. Genelde güç kesintilerinin sebebi bu durum.

@French ArKaDaTa Kesin olarak problem olur denemez ama bu bağlantı tavsiye edilmiyor. Sebebi ise tek güç kablosuyla birlikte en fazla 220W (75W PCI-e hattı, 150W kablo olması lazım) güç iletimi sağlaması.

Geçtiğimiz hafta hazır kasa aldık arkadaşa, onda da 7800 XT'ye bu şekilde bağlantı yaptık ve 20 dakikalık OCCT Power testine tuttuk, bir sıkıntı çıkmadı. Ama bu, çıkmayacağı anlamına gelmiyor. Ekran kartları anlık pik akım çekebildiğinden watt değeri normalde 265-275W çekebiliyorken daha da üstüne çıkabiliyor anlık olarak. Böyle durumlarda ekran kartı kendini resetlediği için sistem kapanabiliyor. Genelde güç kesintilerinin sebebi bu durum.

Hocam çözümü nedir peki? Teşekkürler.

Hocam çözümü nedir peki? Teşekkürler.
Güç kaynağınızda eğer var ise ikinci güç kaynağı kablosunu da takmanız daha sağlıklı olur. Tek kablodan paralel yapılmasın.

Yani siz şuradaki gibi standart olanı kullanıyorsunuz. Ancak 220W üzeri için tavsiye edilen diğer metodlar.

1733472313694.png

Güç kaynağınızda eğer var ise ikinci güç kaynağı kablosunu da takmanız daha sağlıklı olur. Tek kablodan paralel yapılmasın.

Yani siz şuradaki gibi standart olanı kullanıyorsunuz. Ancak 220W üzeri için tavsiye edilen diğer metotlar.

Eki Görüntüle 2367569

Hocam açmış olduğum en sonki konuya bakabilir misiniz peki?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı