Yeni alınan SIM başkasının üzerine kayıtlı görünüyor

945978

Femtopat
Arkadaşlar merhaba 3 ay önce bir hat satın aldım. Numaramı bir tablet üzerinden bana seçtirdiler. Numaraların hepsi seri gibiydi bu yüzden daha önce kullanılmadığını düşündüm. Fakat bir arkadaşım legal olmayan bir siteden GSM sorgulama yaptı hat bir başkasının üstüne çıktı. Daha garibi ise o kişinin üstüne kayıtlı 10 tane hat çıktı. Sizce bir yanlışlık olma ihtimali var mı?

Nereden aldınız? Hocam.

Turkcell.

Aldığınız servis sağlayıcı ile mutlaka görüşün. Böyle bir şey olması çok sorunlar yaratır.

Hocam şöyle bir şey var hat şu anda resmi olarak benim üstüme zaten. Bu hatlar bildiğim kadarıyla başka bir kullanıcı tarafından kapatıldığında ya da operatör tarafından silindikten 2 yıl sonra satışa çıkıyor. Ben hattımın daha önce bir başkasının olmadığını düşünüyordum. Sadece kafam karıştı o yüzden sormuştum. Aldığım bayideki satıcı hattın geçmişini görme imkanımız yok demişti.

Turkcell.

Hocam şöyle bir şey var hat şu anda resmi olarak benim üstüme zaten. Bu hatlar bildiğim kadarıyla başka bir kullanıcı tarafından kapatıldığında ya da operatör tarafından silindikten 2 yıl sonra satışa çıkıyor. Ben hattımın daha önce bir başkasının olmadığını düşünüyordum. Sadece kafam karıştı o yüzden sormuştum. Aldığım bayideki satıcı hattın geçmişini görme imkanımız yok demişti.
turkcell destek hattı ile iletişime geçtinizmi?

Hayır hocam arkadaşımın baktığı site legal olmadığı için nasıl destek hattına izah edip sorabilirim ki?
kaçak hat almışsanız burdan nasıl bir destek bekliyorsunuz?

Turkcell.

Şöyle ki evet, eski hatlar kapatılıp ileri ki zamanda satışa çıkıyor. Legal olmayan siteye bakan arkadaş kimse muhtemelen site eski zamanda ki çalınan veri tabanını eklemiş olabilir. Yakın zamanda güncellenir. Maalesef her ay veriler çalınıyor.

Muhtemelen illegal siteler aracılığı ile sorgulamış ve eski veritabanına ulaşıldığı için farklı isimle çıkıyordur.

Şaka yapıyorsunuz sanırım kaçak hat almadım. Turkcell yetkili bayisinden satın aldım. Soruyu anlamadan cevap vermeniz biraz garip. Tekrar söylüyorum ben hattımı bayiden satın aldım. Fakat geçmişte bir başkasının üstüne kayıtlı olduğu gözüktü. Site güvenilir değil. O yüzden merak edip bilgisi olan bir arkadaş varsa diye buraya yazdım.

Şaka yapıyorsunuz sanırım kaçak hat almadım. Turkcell yetkili bayisinden satın aldım. Soruyu anlamadan cevap vermeniz biraz garip. Tekrar söylüyorum ben hattımı bayiden satın aldım. Fakat geçmişte bir başkasının üstüne kayıtlı olduğu gözüktü. Site güvenilir değil. O yüzden merak edip bilgisi olan bir arkadaş varsa diye buraya yazdım.
Hocam cümleyi eksik okumuşum, kusura bakmayın. Yüksek ihtimal bir problem yoktur. Sitenin güvenilirliği konusunda internette araştırma yaptınızmı?

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı