Yeni alınan sistem nasıl test edilir?

Literarycrawl

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar, dün Gaming Gecesi’nden bir hazır sistem aldım. Aldığım sistemi yaklaşık 1 ay pek kullanmayacağım. Bu yüzden sistem bana ulaştığında birkaç test yapıp varsa sorunlarını öğrenmem gerek. İncehesap’tan öğrendiğim kadarıyla BIOS güncellemesi yapılıyor, fakat en son sürüme değil en sorunsuz sürüme güncelleniyor. Windows için ise Windows 11 Pro deneme sürümü yükleniyor. Bu durumda önce nihai sürüme geçip testleri o şekilde yapmayı düşünüyorum, fakat hangi testleri yapmam gerektiğini tam bilmiyorum; bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

Bir diğer sorun ise elimde bir monitör yok, ama eski tip 1080p bir TV mevcut. Bu TV’ye laptop’tan sorunsuz görüntü aktarabiliyorum ve yeni sistem ile de görüntü aktarmada sorun olmayacağını düşünüyorum. Sistemi 1440p’de kullanacağım için testleri de 1440p’de yapmak istiyorum ve bunun için NVIDIA Denetim Masası’ndan görüntü keskinleştirme ile çözünürlüğü 1440p’ye çıkarmayı hedefliyorum. Bu durumda bir sorun olur mu? Benim 1440p görmem önemli değil, sadece değerleri görmem yeterli. Tavsiyelerinizi bekliyorum.
Screenshot 2025-08-15 at 10.03.11 PM.png

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı