Yeni alınan sistemde BIOS açılmıyor

Monki12

Hectopat
Daha fazla  
Bugün yeni sistemimi teslim aldım. İlk açtığımda BIOS'a girebildim sonra EXPO'yu değiştirip save dedim. Ondan sonra sistemi kapat aç yaptım ve ekran del or F2: Enter the BIOS settings de kaldı. Del tuşuna basıyorum ama hiçbir şey olmuyor. Kapat aç yapıyorum USB portlarını deniyorum ama yine de açamadım BIOS'u acaba klavye yazılımı ile mi alakalı. Evde başka klavye olmadığı için deneyemiyorum. Klavyem MAD68 anakart ASUS B650M-R

Sistemi fişten çekip tekrar deneyin. F2 tuşuna basarak tekrar deneyin.

BIOS pilini çıkartmayı denediniz mi? Dual Ram kullanıyorsanız bir tanesini çıkartarak dener misiniz lütfen? Ayrıca anakart modeliniz nedir? Herhangi bir ışık yanıyor mu anakartınızda?

Maalesef işe yaramıyor.
Cmos Reset yaptıysan ve olmadıysa: Arkadaki BIOS FlashBack ile Bios'u sıfırlayabilir veya başka bir bilgisayardan son BIOS'u FAT32 USB'ye yükleyip, kullanma kılavuzuna göre Bios güncelleyebilirsin muhtemelen.

Cmos Reset yaptıysan ve olmadıysa: Arkadaki BIOS FlashBack ile Bios'u sıfırlayabilir veya başka bir bilgisayardan son BIOS'u FAT32 USB'ye yükleyip, kullanma kılavuzuna göre Bios güncelleyebilirsin muhtemelen.
Şahsen şu durumda BIOS güncellemesini önermiyorum. Çok riskli bir iş her an sistem gitme olasılığı olabilir.

Şahsen şu durumda BIOS güncellemesini önermiyorum. Çok riskli bir iş her an sistem gitme olasılığı olabilir.
Malesef 10 yıl önce olsa katılırdım sana ancak sistem sürücüleri ve kontrolleri yapılmadan buraya gelinmiş. FlashBack sistemleri çok basitleştirildi, biraz kullanma kılavuzuna dikkat edip okuyan herkes yapabilir.

Klavyeni kenara koyalım onlar özellikleri olmadan da çalışacak sistemler.

Ancak tüm sistemi de bize bir yazarsan güzel olur.

Haklı olabilirsiniz hocam. Bendeki sistem eski DDR3 sistem olunca hayatta kalma refleksi olarak söyledim.

ASUS B650mr anakart.
ASUS Prime OC 9060XT 16 GB.
AMD Ryzen 5 7500F.
WD 500GB Green m2 ssd
Goodram 16 GB 6000MHz DDR5.

Anakart yazılımı güncellemek için zaten BIOS'u açabilmem gerekmiyor mu?

BIOS pilini çıkartmayı denediniz mi? Dual Ram kullanıyorsanız bir tanesini çıkartarak dener misiniz lütfen? Ayrıca anakart modeliniz nedir? Herhangi bir ışık yanıyor mu anakartınızda?
Cmost reset için tuş vs göremedim direk anakart pilini tak çıkar yapmam yetecektir değil mi ? Tabi ekran kartının altında kalıyor galiba o yüzden onu da ellemem gerekecek.

Son düzenleme:
ASUS B650mr anakart.
ASUS Prime OC 9060XT 16 GB.
AMD Ryzen 5 7500F.
WD 500GB Green
Goodram 16 GB 6000MHz DDR5.

Anakart yazılımı güncellemek için zaten BIOS'u açabilmem gerekmiyor mu?
Hayır, FlashBack teknolojisinin geliştirilme sebeplerinden ikincisi o. Birincisi PEBKAC durumu.

[Anakart] USB BIOS FlashBack⢠nasıl kullanılır? | Resmi DesteÄi | ASUS Türkiye burayı oku veya kullanma kılavuzunu, en son kurtarıcı bu olabilir

Sisteme CMOS reset dene fişten çıkartıp. Yukarıda @WILL BYERS 'de demiş. Cmos reset veya BIOS pilini çıkartarak yap, 10 dakika bekle. Sonra pili tak ve prize takıp dene bakalım. Olursa BIOS'ta CPU, RAM, HDD görünüyorsa iyi, BIOS versiyonuna bak.

Olmadı sadece CPU ve RAM varken FlashBack deneyebilirsin, güncelleme olarak düşün.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…