Yeni alınan sistemde DRAM ışığı yanıyor

DarkRight

Hectopat
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
MLD M500
Ekran kartı
Galax 4060 ti
Anakart
Biostar B 650 M E PRO
İşlemci
Ryzen 5 7500F
Merhaba arkadaşlar bir sistem topladım tüm montajı bitirdim fakat sisteme görüntü gelmiyor. Tüm fanlar ve aydınlatmalar sorunsuz çalışıyor ve anakartta kırmızı DRAM ışığı yanıyor RAM'ları sırası ile denedim tek tek tüm slotları hatta arkadaşımdan 2 adet farkli RAM aldım onları da denedim fakat sonuç değişmedi.

BIOS pilini söküp PC çalışırdım daha sonra kapatip pili takip tekrar çalıştırdım 1 defa DRAM ışığı söndü bu defa da VGA ve boot ışığı yandı ve yine görüntü yoktu şu an tekrar DRAM ışığı yanıyor ve görüntü yok. Anakart arkasındaki tuş ile BIOS güncellemesi yapabiliyor ama flash belleğe dosyayı attım BIOS yazan yere taktım ve BIOS Update tuşuna bastım fakat hiçbir ışık filan yanmadı ne yapacağımı şaşırdım. Hevesim kursağımda kaldı. Yardımcı olabilecek var ise çok sevinirim hayırlı günler.
Sistem özellikleri.

Anakart: BIOSTAR B650MP-E Pro DDR5 6000MHz AM5 s+v+GL Micro ATX.

Ekran kartı: Galax GeForce RTX 4060 Ti 1-Click OC 8 GB GDDR6 128 bit DLSS 3

İşlemci: Ryzen 5 7500F.

RAM: Patriot Viper Venom 2x16 DDR5 6000MHz CL30.

Depolama: MLD M500 1 TB gen 4

Yazmayı unutmuşum monitörde sorun yok monitörü eski bilgisayarım ile test ettim kabloda sorun yok onu da test ettim.

Flash belleğe düzgün şekilde BIOS'un attınız mı? USB'yi formatlamak ve bios adını değiştirmek lazım sanırım.

Haricinde bütün parçalar takılıyken mi anakart üzerinden bios güncellemeyi denediniz? Bende de aynı problem var bütün parçaları sökmek mi lazım yoksa direkt parçalar takılı halde bios güncellesem sorun olur mu?

Evet var burada şimdi gördüm peki buradaki bellekler dışında çalışmaz mi ilk defa görüyorum böyle bir şey.

Flash belleğe düzgün şekilde BIOS'un attınız mı? USB'yi formatlamak ve BIOS adını değiştirmek lazım sanırım.

Haricinde bütün parçalar takılıyken mi anakart üzerinden BIOS güncellemeyi denediniz? Bende de aynı problem var bütün parçaları sökmek mi lazım yoksa direkt parçalar takılı halde BIOS güncellesem sorun olur mu?

İlk basta RAM'ları söküp diğer parçalar takılı iken denedim olmadı RAM takip denedim yine olmadı siteden .bss uzantılı dosyayı indirip direkt temiz flash belleğe attım öyle denedim.

Şimdi tekrar denemeler için açtığımda ise VGA ve root ışığı yanmaya başladı yine görüntü yok.

Dosya Ekleri

• 1733762554168812665806199496812.jpg
    1733762554168812665806199496812.jpg
    87,4 KB · Görüntüleme: 27
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı