Yeni alınan sistemde ekran aniden kararıyor

bbugi

Kilopat
Sistem;

R5 2600
RX 570 ROG STRIX O.C.
Corsair Vengeance 8X2 3000MHz
1TB HDD Seagate
B450M-K 3200MHz O.C.
600W PSU

Yukarıda belirttiğim sistemde günde 1,2 defada olsa ekran kararıyor. Bazen oyun oynarken, nadiren video izlerken. Ekran giderken kasa çalışır durumda, ekran kartı üzerindeki LED'ler çalışır durumda, fanlar çalışıyor. Fakat monitöre görüntü gelmiyor. Açma kapama tuşuna basılı tutup kapatıyorum. Ekran kartı sıcaklıkları da Max. 80 görüyor.
Sıkıntı monitörde olabilir diyorlar. (Monitör biraz eski ve 60Hz. ) Görüşlerinizi belirtin lütfen.

NOT: Her ekran kararıp tekrar açtığımda AMD Wattman ayarları sıfırlandır bildirimi alıyorum.

Son düzenleme:
Televizyonda filan denediniz mi? Çünkü dediğiniz gibi eski bir monitör sonuçta.
Eski dediğim ekran kartına göre eski RX 570 2018 modeldi sanırım monitörde 2013, 2012'den kalma. Monitörde VGA girisi var ekran kartında DVI girisi var. Dönüsütürücü almıstık bağlamak icin.

Sistem;

R5 2600
RX 570 ROG STRIX O.C.
Corsair Vengeance 8X2 3000MHz
1TB HDD Seagate
B450M-K 3200MHz O.C.
600W PSU

Yukarıda belirttiğim sistemde günde 1,2 defada olsa ekran kararıyor. Bazen oyun oynarken, nadiren video izlerken. Ekran giderken kasa çalışır durumda, ekran kartı üzerindeki LED'ler çalışır durumda, fanlar çalışıyor. Fakat monitöre görüntü gelmiyor. Açma kapama tuşuna basılı tutup kapatıyorum. Ekran kartı sıcaklıkları da Max. 80 görüyor.
Sıkıntı monitörde olabilir diyorlar. (Monitör biraz eski ve 60Hz. ) Görüşlerinizi belirtin lütfen.

NOT: Her ekran kararıp tekrar açtığımda AMD Wattman ayarları sıfırlandır bildirimi alıyorum.
En son sürücüleri yükledin değil mi? DDU ile kaldırıp yüklersen düzeliyor Wattman diye biliyorum. Ayrıca görüntü mü gidiyor bilgisayar mı çöküyör?

Wattman ayarları sıfırlanıyor dediğinize göre görüntü sürücünüz çalışmayı durduruyor ve ekran siyah oluyor. Windows temiz yükleme yapmayı deneyebilirsiniz veya DDU ile sürücüleri sıfırlayıp tekrar temiz kurulum yapın. Bu arada bu sorunu güç kaynağı yüzünden yaşayan çok insan var. Markası nedir ?

Wattman ayarları sıfırlanıyor dediğinize göre görüntü sürücünüz çalışmayı durduruyor ve ekran siyah oluyor. Windows temiz yükleme yapmayı deneyebilirsiniz veya DDU ile sürücüleri sıfırlayıp tekrar temiz kurulum yapın. Bu arada bu sorunu güç kaynağı yüzünden yaşayan çok insan var. Markası nedir ?
Temiz yüklemeyi 3 defa daha yapmıştım sorun geçmedi. PSU markasını hatırlamıyorum fakat sertifikalıydı. ondan sorun cıkacagını sanmıyorum

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı