Yeni alınan sisteme DVD'den UEFI Windows 10 Kurmak

Makaleler
2
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Yeni aldığım sisteme DVD'den Windows 10 kurmak istiyorum. Normalde USB Bellekten kuracaktım fakat onun için BIOS'a girip bir ayar yapmak gerekiyormuş. Ayarın nasıl olacağını bilmediğim için DVD'den kurmayı tercih ettim. Çünkü Vatan'da bilgisayarı toplayan kişi boot menüsünde 1.sıraya DVD'yi koymuş. USB Bellekten kurmak için için girip onu ayarlamak gerekiyormuş. Her neyse, şimdi ben DVD'den kurarken UEFI olarak kurmak istiyorum. Bunun için gene boot menüsünde 2 ayrı seçenek mi çıkacak normal ve UEFI olarak yoksa bunun için de bir ayar mı yapmam gerekiyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
İllaki de BIOS'tan ayarlamanıza gerek yok. Bilgisayar açılırken F12 tuşuna basarak boot menüsünü açacaksın. Oradan USB belleğini manuel olarak seçebilirsin. Sende bu tuş farklı olabilir ama en yaygını F12.

DVD ile uğraşma. USB daha kolay. W10 USB hazırla.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Boot menüden arkadaşın dediği gibi hızlıca kurabilirsin. BIOS ayarlarından, ön yükleme ekranında UEFI seçeceksin. Taktığın USB'yi görecek zaten ve kuruluma başlayacak.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı