Yeni alınan sisteme nasıl program yüklenir?

kuroi kenshi

Kilopat
Öncelikle merhaba, yakın zamanda İtopya ya da Sinerji bilgisayardan bir bilgisayar alıcam. İçine Windows kurmalarını isteyeceğim fakat Adobe, WinRAR, Java vs uygulamaları yüklemem gerekir mi? Ya da nasıl yükleyeceğim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çoğu yazılımı basit bir şekilde kendi İnternet sitesinden kurabilirsin. Bazı insanlar bunlar için Driver pack solution vb. yazılımlar kullanıyor. Bu yazılımlar güncel olmayan sürüm ya da reklam içerikli yükleme paketleri barındırabiliyor. O yüzden tek tek indirmeni öneriyorum.

Bağlantıdaki yazılımların yeterli olacağı kanısındayım.
7-ZIP - Winrar yerine önerimdir. Ücretsizdir.
Antivirüs olarak Kaspersky ya da Norton öneririm.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Java ile ilgili bir yazılım kullanmıyorsan yüklemen gerekmiyor.

Chrome kullanıyorsan zaten Adobe flash player yüklü olarak geliyor. Ayrıca Chrome 76 ile birlikte Flash player artık direk engelleniyor. İleriki zamanlarda çoğu siteden Flash player olayını kaldıracaklar. Ayrıca Adobe çoğu yazılımının desteğini kesecek ve güncelleştirme sunmayacak. Zaten diğer Adobe yazılımları pek kullanılmıyor.
PDF dosyalarını tarayıcı üzerinden açabilirsin.

Çoğu yazılımı basit bir şekilde kendi İnternet sitesinden kurabilirsin. Bazı insanlar bunlar için Driver pack solution vb. yazılımlar kullanıyor. Bu yazılımlar güncel olmayan sürüm ya da reklam içerikli yükleme paketleri barındırabiliyor. O yüzden tek tek indirmeni öneriyorum.

Bağlantıdaki yazılımların yeterli olacağı kanısındayım.
7-ZIP - Winrar yerine önerimdir. Ücretsizdir.
Antivirüs olarak Kaspersky ya da Norton öneririm.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Java ile ilgili bir yazılım kullanmıyorsan yüklemen gerekmiyor.

Chrome kullanıyorsan zaten Adobe flash player yüklü olarak geliyor. Ayrıca Chrome 76 ile birlikte Flash player artık direk engelleniyor. İleriki zamanlarda çoğu siteden Flash player olayını kaldıracaklar. Ayrıca Adobe çoğu yazılımının desteğini kesecek ve güncelleştirme sunmayacak. Zaten diğer Adobe yazılımları pek kullanılmıyor.
PDF dosyalarını tarayıcı üzerinden açabilirsin.

Gerçekten çok bilgilendirici bir mesaj olmuş çok teşekkür ederim kafamdaki çoğu şeyi cevapladın. Birde java kullanan programlar nedir pc alınca belli başlı oyunlar yükleyeceğim mesala lol sıkıştırlmış dosya olarak geliyor sanırım yüklemem için 7-ZIP işimi görür değilmi <3

League of legends vb. oyunlar genelde Launcher üzerinden kurulum yapıyor. Herhangi bir sıkıştırma olduğunu hatırlamıyorum. Oyun dosyalarını sıkıştırıp düşük tutanlar için ise Windows kendi sunduğu bir ayıklama alt yapısı var.

7-ZIP, Winrar vb. yazılımlar ise kullanıcı tarafından oluşturulmuş RAR, ZIP vb. dosyaları açmaya yarıyor.

League of legends vb. oyunlar genelde Launcher üzerinden kurulum yapıyor. Herhangi bir sıkıştırma olduğunu hatırlamıyorum. Oyun dosyalarını sıkıştırıp düşük tutanlar için ise Windows kendi sunduğu bir ayıklama alt yapısı var.

7-ZIP, Winrar vb. yazılımlar ise kullanıcı tarafından oluşturulmuş RAR, ZIP vb. dosyaları açmaya yarıyor.
Teşekkür ederim sayende aydınlandım😄 Yani herhangi bir programın EXE kurulum dosyasını açmak için ihtiyacım yokmu?

Öncelikle Windows'a o kadar para vermenize gerek yok. Microsoftun sitesinden Windows 10 format aracını kullanarak usbden format atar daha sonra internette 15-20 liraya satılan key alırsınız. Format sonrası birçok şey otomatik yükleniyor zaten. Grafik kartı sürücüsünü sitesinden, chipset, lan, ses driverını anakartın üreticisi sitesinden indirirsiniz. Takıldığınız yer olursa özel mesaj atın cevaplarım

Öncelikle Windows'a o kadar para vermenize gerek yok. Microsoft'un sitesinden Windows 10 format aracını kullanarak USB'den format atar daha sonra internette 15-20 liraya satılan key alırsınız. Format sonrası birçok şey otomatik yükleniyor zaten. Grafik kartı sürücüsünü sitesinden, chipset, lan, ses driverını anakartın üreticisi sitesinden indirirsiniz. Takıldığınız yer olursa özel mesaj atın cevaplarım
Şu anda kullandığım bilgisayarı CMD'den crakleyerek lisansı kullanıyorum uptade falan da geliyor. Bilgisayar bana gelince Windows 10 demo kurulu gelecek. 30 gün sonrasında ise aynı methodları uygulayarak lisanslı yapmayı düşünüyorum benim asıl sorum bunları yaptıktan sonra Spotify, Steam, League of Legends kurmam için gereken bir şeyler var mı? Bildiğiniz gibi arka sokaklardaki bilgisayarcılar gerekli gereksiz bir sürü uygulama yüklüyor, o yüzden kafam biraz karışık.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı