Yeni alınan SSD bölünmüş halde

kitaouroboros

Hectopat
Arkadaşlar, selam. Bilgisayara yeni SSD montajı yaptım, sorun olmadı. Windows açıldığında SSD'yi tanıdı ve BIOS'ta görünüyordu fakat Windows'ta disk yönetimine geldiğimde normalde yeni SSD ayrılmamış olması gerekiyordu fakat bu sefer 1TB'lik SSD'yi, hepsi bölünmüş şekilde gördüm. 6 GB, 800GB, 1GB gibi alanlara bölünmüştü. Görsele ekledim, daha net şekilde anlayacaksınız. Ne yapmam gerekiyor?

Dosya Ekleri

• ssdt 22.17.45.jpeg
    ssdt 22.17.45.jpeg
    278,6 KB · Görüntüleme: 132
Son düzenleyen: Moderatör:
Diski birisi sizden önce kullanmışa benziyor. Sıfır satın alınan bütün depolama birimleri (taşınabilir USB bellekler ve diskler hariç) herhangi bir biçimlendirmeye uğramamış şekilde gelir.

p
Diski birisi sizden önce kullanmışa benziyor. Sıfır satın alınan bütün depolama birimleri (taşınabilir USB bellekler ve diskler hariç) herhangi bir biçimlendirmeye uğramamış şekilde gelir.
peki görselde 885gb alan görünüyor. O bölümü biçimlendirip kullansam sorun olur mu ? Geri göndermekle uğraşmak istemiyorum.

Peki görselde 885GB alan görünüyor. O bölümü biçimlendirip kullansam sorun olur mu? Geri göndermekle uğraşmak istemiyorum.
Bütün bölüntüleri silip kullanabilirsiniz. Ama kullanılmış diskin ne kadar kullanıldığı önemli. Hemen hemen sıfır gibi ise yazma değerleri tercih size bağlı ama ben sıfır aldığım ürünün sıfır olmasını isterim. Teşhir ya da yenilenmiş (refurbished) olarak satılacak olan ürüne sıfır ürün parası vermem. Kısaca tercih ve bakış açısı meselesi.

Bütün bölüntüleri silip kullanabilirsiniz. Ama kullanılmış diskin ne kadar kullanıldığı önemli. Hemen hemen sıfır gibi ise yazma değerleri tercih size bağlı ama ben sıfır aldığım ürünün sıfır olmasını isterim. Teşhir ya da yenilenmiş (refurbished) olarak satılacak olan ürüne sıfır ürün parası vermem. Kısaca tercih ve bakış açısı meselesi.

Ürün benim değil arkadaşımın ve PC alırken çok sorun yaşadı. Monitörü geri yolladık, klavyeyi yolladık, ekran kartı coil whine. Bıktık artık bir şeyyleri yollamaya o yüzden 900GB olsa bile kullanacağız. Tabi SSD sağlığı iyi değilse geri yollarız ama sağlığını nasıl kontrol edeceğim bilmiyorum.

CrystalDiskInfo çalıştırıp ekran görüntüsünü burada paylaşabilirsiniz. Ayrıca yaşadıklarınıza gerçekten üzüldüm. Kötü bir deneyim olmuş.

CrystalDiskInfo çalıştırıp ekran görüntüsünü burada paylaşabilirsiniz. Ayrıca yaşadıklarınıza gerçekten üzüldüm. Kötü bir deneyim olmuş.
Teşekkür ederim. Valla kötü oldu tabi yordu baya ama yoluna sokucaz bir şekilde :D

CrystalDiskInfo'da durumu %100 iyi diyor.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı