Çözüldü Yeni alınan SSD'ye nasıl Windows kurulur?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Ali Kayrak

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, laptopum için yeni Samsung SATA SSD aldım bugün elime ulaşacak Windows'u nasıl kurabilirim? Şu an laptoptaki HDD'de Windows 10 yüklü tekrardan nasıl yükleyebilirim?

Çözüm
Evet büyük ihtimalle UEFI desteklidir.
BIOS'tan da kontrol ederseniz iyi olur.
BIOS güncellemesi varsa yükseltmeniz de SSD ve UEFI uyumunu arttırır.

Hocam şu an videodaki Windows bilgisayara inme işlemi bitti ve bir sorun çıkmadı SSD bugün yetişemiyor yarın 12-1 gibi getireceğini söyledi kurye arkadaş gelince SSD takıp BIOS'tan UEFI seçip kaydetip PC açıp Windows yükleyeceğim.

Selam Windows'umu kurdum ve gençleştim resmen bu kadar mı fark eder repliği aklıma geliyor ışık hızında açılıyor 14 saniyede açıldı ve eskiden bu süre 1 dakika 30 saniyeydi herkesin yardımları için teşekkürler.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Hocam videoda dakika 10 gibi bir şeyler yapıyor biçimlendir vs. anlamadım orada şimdi benim 250 GB SSD 125 GB 125 GB ayrılacak mı?

Olur.

Bilgisayarınız kaç yıllık?
Eski ise Rufus ile MBR modda yazmak gerekebilir.

Nasıl yani ben videodaki gibi biçimlerdir yaptım FAT32.

Hocam videoda dakika 10 gibi bir şeyler yapıyor biçimlendir vs. anlamadım orada şimdi benim 250 GB SSD 125 GB 125 GB ayrılacak mı?

Nasıl yani ben videodaki gibi biçimlerdir yaptım FAT32.
Bilgisayarınız UEFI ise Windows yazdırma aracı kullanabilirsiniz. Veya Rufus ile GPT modunda yazdırabilirsiniz. Ama UEFi desteği yoksa, yani Legacy ise MBR modda yazdırmanız lazım.
Bilgisayarın model bilgisini veya etiketinin görselini paylaşır mısınız?

Bilgisayarınız UEFI ise Windows yazdırma aracı kullanabilirsiniz. Veya Rufus ile GPT modunda yazdırabilirsiniz. Ama UEFI desteği yoksa, yani legacy ise MBR modda yazdırmanız lazım.
Bilgisayarın model bilgisini veya etiketinin görselini paylaşır mısınız?

Bilmiyorum ama bir konuda 3.nesil islemciye kadar UEFI destekleniyor diyordu ve benim işlemcimde i5-3210M ve DxDiag atacağım.

1660295357325.png

Evet büyük ihtimalle UEFI desteklidir.
BIOS'tan da kontrol ederseniz iyi olur.
BIOS güncellemesi varsa yükseltmeniz de SSD ve UEFI uyumunu arttırır.

Hocam şu an videodaki Windows bilgisayara inme işlemi bitti ve bir sorun çıkmadı SSD bugün yetişemiyor yarın 12-1 gibi getireceğini söyledi kurye arkadaş gelince SSD takıp BIOS'tan UEFI seçip kaydetip PC açıp Windows yükleyeceğim.

Selam Windows'umu kurdum ve gençleştim resmen bu kadar mı fark eder repliği aklıma geliyor ışık hızında açılıyor 14 saniyede açıldı ve eskiden bu süre 1 dakika 30 saniyeydi herkesin yardımları için teşekkürler.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı