Yeni alınan Vengeance LPX DDR4 RAM bilgisayara takılınca görüntü gelmiyor

HaciFakirMunso

Yoctopat
Daha fazla  
Anakart
ASUS PRIME H310M-R R2.0
İşlemci
intel i5 9400f 2.90 ghz
Herkese merhabalar. Corsair Vengeance LPX DDR4 8 GB 3200 MHz ram satın aldım, anakartım ASUS PRIME H310M-R R2.0 bu yeni rami bilgisayara takınca bilgisayar açılıyor ama görüntü ekrana gelmiyor. RAM'de bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum BIOS'sal bir şey olabilceğinden şüpheliyim ama bu işlerden de hiç anlamam. ChatGPT ile konuştuğumda DRAM FREQUENCY kısmını AUTO'dan değiştirmem gerektiğini söyledi. Ne yapmalıyım ?

Statik elektrik sorunu da olmuş olabilir.
1. adım diğer RAM ile çalışıyorsa statik elektiriği anakarttan boşaltman gerekiyor PC'yi kapat PSU'nun tuşunu kapalı konuma getir aç PC'yi fanlar dönüp duracak sonra PSU güç tuşunu açık konuma getir.
2. adım çalıştığından emin olduğun slotta tek tak yeni RAM'i öyle dene çalışıp çalışmadığını kontrol et.
3.adım ikincisini takmadan açılırsa BIOS Advanced bölümünde DRAM Frequency bölümüne git Frequency ibaresiyle Auto yazan yere 2.6 yaz enter a bas F10'a basıp yeniden başlat.
4. adım PC açıldıktan sonra PC'yi kapat içindeki akımı al ilk adımda söylediğim yöntem ile sonradan 2. slota diğer RAM'i tak taktıktan sonra ilk adım işlemini tekrardan yapıp PC'yi aç hiçbir sorun yok ise açılır. 2666 MHz'de çalışır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı