Yeni alınmış PC'de donanımlar nasıl test edilir?

İskender kebap

Megapat
Daha fazla  
Merhaba, herkese iyi forumlar dilerim. Dün Vatan Bilgisayar'dan sistem satın aldım ve bugün veya pazartesi elime ulaşacak. Sistem elime geldiğinde donanımların doğru çalışıp çalışmadığını, sorun olup olmadığını nasıl öğrenirim? Yardım ederseniz çok sevinirim.

Merhaba, herkese iyi forumlar dilerim. Dün Vatan Bilgisayar'dan sistem satın aldım ve bugün veya pazartesi elime ulaşacak. Sistem elime geldiğinde donanımların doğru çalışıp çalışmadığını, sorun olup olmadığını nasıl öğrenirim? Yardım ederseniz çok sevinirim.

*MSI Afterburner'den bir oyuna girip değerlere bakabilirsin.
*Ekran kartı ve işlemciye yaklaşık 30 dk lık stres testi yapabilirsin.
*Internetteki FPS değerleriyle fark var mı bakabilirsin.

OCCT indirip ekran karti işlemci PSU VRAM testi gibi testler yapabilirsiniz bunlardan hatasiz gecince Memtest kurup RAM'lerinizi test etmenizi oneririm bu da bittiginde HDD Tune ve Crystal disk mark ile SSD hizlariniza bakip sagligini kontrol edebilirsiniz oyun oynarkenki degerler icin de Afterburner oneririm. Prime 95 FurMark Aida 64 gibi testlerde var isterseniz OCCT yerine bunlari tek tek kurup da test yapabilirsiniz ama OCCT hepsini barindiriyor kendi içinde.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı