Yeni AMD işlemciler ne zaman çıkar?

Babapro21

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba;
Öncelikle Ryzen 5000 serisi ne zaman çıktı?
Ryzen 6000 serisi ne zaman çıkacak?
6000 serisi galiba AM5 soket yapısıyla gelecek.
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Intel 2021'in sonunda DDR5'e geçecek. AMD bence Intel'in hamlesine göre bir karşılık verecek. Bu bağlamda tahminimce AMD Ryzen 6000 serisi 2022'nin ilk yada ikinci çeyreğinde çıkacak gibime geliyor. Bu arada AMD'de DDR5'e geçecek diye biliyorum.

Intel 2021'in sonunda DDR5'e geçecek. AMD bence Intel'in hamlesine göre bir karşılık verecek. Bu bağlamda tahminimce AMD Ryzen 6000 serisi 2022'nin ilk yada ikinci çeyreğinde çıkacak gibime geliyor. Bu arada AMD'de DDR5'e geçecek diye biliyorum.
2022 nin sonunda çıkacak diye duymuştum.
Bide DDR 5 ram ile alakalı değil mi?
Emin miyiz 2022 nin başında çıkacağına?
Am5 soket ile birlikte?

2022'nin sonunda çıkacak diye duymuştum.
Bir de DDR 5 RAM ile alakalı değil mi?
Emin miyiz 2022'nin başında çıkacağına?
AM5 soket ile birlikte?

AMD'nin stratejisine bağlı. AMD pek acele etmiyor ve etmesin de zaten. 2022'de çıkacağına kesin gözüyle bakıyorum ben. Ama kaçıncı çeyrek de piyasaya sürülür bilmiyorum. AMD açıklama yapana kadar hiçbir şey kesin olamaz. Kaldı ki Intel açıklama yapıp da verdiği tarihi ertelemek zorunda kalmıştı. Yani bir tarih açıklansa bile kesin diye bir şey yok. Dolayısıyla benim ifadelerim de bir tahminden ibaret.
2022 güzel bir sene olacak diye düşünüyorum teknolojik yenilikler açısından. Genelde yeni işlemciler tanıtıldıktan sonraki sene yeni GPU'lar da tanıtılıyor. Pandemiden dolayı yeni GPU çıkarmayabilirler çünkü çip sıkıntısı var. Şu anda RX6000 GPU'lar bile satılmamışken RX7000 GPU'lar 2023 sonunda çıkabilir. GPU'ları tartışmak için şu an çok erken tabii. Kısaca AMD cephesinde yeni işlemciler 2022, GPU'lar için ise en az 2023 sonuna kadar beklememiz gerekecek gibi görünüyor. Dediğim gibi hepsi tahmin. Herhangi bir iddiaa söz konusu değil.
Bu arada bu güzel videoyu da şuraya ekleyelim:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

AMD'nin stratejisine bağlı. AMD pek acele etmiyor ve etmesin de zaten. 2022'de çıkacağına kesin gözüyle bakıyorum ben. Ama kaçıncı çeyrek de piyasaya sürülür bilmiyorum. AMD açıklama yapana kadar hiçbir şey kesin olamaz. Kaldı ki Intel açıklama yapıp da verdiği tarihi ertelemek zorunda kalmıştı. Yani bir tarih açıklansa bile kesin diye bir şey yok. Dolayısıyla benim ifadelerim de bir tahminden ibaret.
2022 güzel bir sene olacak diye düşünüyorum teknolojik yenilikler açısından. Genelde yeni işlemciler tanıtıldıktan sonraki sene yeni GPU'lar da tanıtılıyor. Pandemiden dolayı yeni GPU çıkarmayabilirler çünkü çip sıkıntısı var. Şu anda RX6000 GPU'lar bile satılmamışken RX7000 GPU'lar 2023 sonunda çıkabilir. GPU'ları tartışmak için şu an çok erken tabii. Kısaca AMD cephesinde yeni işlemciler 2022, GPU'lar için ise en az 2023 sonuna kadar beklememiz gerekecek gibi görünüyor. Dediğim gibi hepsi tahmin. Herhangi bir iddiaa söz konusu değil.
Bu arada bu güzel videoyu da şuraya ekleyelim:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videoyu çok önce izlemiştim sağolasın...
Kardeşim ben R7 5800X + B550 anakart almayı düşünüyordum.
Ama bu haberi duyduktan sonra vazgeçtim...
Şuan kendime Rtx 2060 + R5 1600Af + A320 anakart aldım.
2022 nin yazına kadar AMD işlemci çıkarırsa yeni işlemci ve anakart alıcam.
En azından satması da kolay olur.
Yani ben böyle düşünüyorum cevaplarınız için teşekkürler...

Bu videoyu çok önce izlemiştim sağolasın...
Kardeşim ben R7 5800X + B550 anakart almayı düşünüyordum.
Ama bu haberi duyduktan sonra vazgeçtim...
Şuan kendime Rtx 2060 + R5 1600Af + A320 anakart aldım.
2022 nin yazına kadar AMD işlemci çıkarırsa yeni işlemci ve anakart alıcam.
En azından satması da kolay olur.
Yani ben böyle düşünüyorum cevaplarınız için teşekkürler...
Mantıklı bir tercih. Ben de öyle yapmayı düşünüyorum. DDR5 sistemlerin çıkacağını duyduktan sonra R7 5800x ve 3070 almaktan vazgeçtim. Laptop kullanıyorum zaten okuldan dolayı. 2 sene sonra üniversite bitecek Allah nasip ederse. Üniversite bitince laptopu satıp , DDR5 tabanlı masaüstü bilgisayar toplamayı planlıyorum. Bu bağlamda fikir ve düşüncelerimiz örtüşüyor diyebiliriz.

Mantıklı bir tercih. Ben de öyle yapmayı düşünüyorum. DDR5 sistemlerin çıkacağını duyduktan sonra R7 5800x ve 3070 almaktan vazgeçtim. Laptop kullanıyorum zaten okuldan dolayı. 2 sene sonra üniversite bitecek Allah nasip ederse. Üniversite bitince laptopu satıp , DDR5 tabanlı masaüstü bilgisayar toplamayı planlıyorum. Bu bağlamda fikir ve düşüncelerimiz örtüşüyor diyebiliriz.
Aynen nedense ben işlemciye takmış durumdayım bilmiyorum neden!
İşlemcinin cok iyi olmasını istiyorum yaza kadar çıkarsa alıcam Allah'ın izniyle.
9000 e kadar veririm.🤣
Yeterki uzun ömürlü olsun ekran karti beni
2024 e kadar idare eder inşallah sence idare edermi?

Aynen nedense ben işlemciye takmış durumdayım bilmiyorum neden!
İşlemcinin cok iyi olmasını istiyorum yaza kadar çıkarsa alıcam Allah'ın izniyle.
9000 e kadar veririm.🤣
Yeterki uzun ömürlü olsun ekran karti beni
2024 e kadar idare eder inşallah sence idare edermi?
AAA oyunlar için idare etmez bence ama rekabetçi oyunlar (cs go , valorant , league of legends , rainbow six siege ) için 2024 e kadar idare eder. İdare ederden kastım 1080p 60fps sabit optimize ayarlarda götürür gibi. 1050 ti var bende zor dayanıyorum açıkçası ama yeni pc aldığımda da yaşayacağım mutluluğu düşünerek sabrediyorum.

AAA oyunlar için idare etmez bence ama rekabetçi oyunlar (cs go , valorant , league of legends , rainbow six siege ) için 2024 e kadar idare eder. İdare ederden kastım 1080p 60fps sabit optimize ayarlarda götürür gibi. 1050 ti var bende zor dayanıyorum açıkçası ama yeni pc aldığımda da yaşayacağım mutluluğu düşünerek sabrediyorum.
Kardeşim onlar zaten işlemci oyunları sen neyden bahsediyon ya!

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı